pátek 3. května 2024

Slavia v deseti na favorita nestačila

Slávisté na úvod osmifinále Evropské ligy prohráli 4:2 s italským AC Milán. Zápas ovlivnila červená karta pro Dioufa ve 26. minutě.

Václav Jurečka si gól proti AC Milán nepřipsal.

Václav Jurečka si gól proti AC Milán nepřipsal.
Zdroj: Profimedia

  • Václav Jurečka si gól proti AC Milán nepřipsal.
  • Zdroj: Profimedia

Slavii do Itálie k úvodnímu osmifinálovému utkání s AC Milán doprovodily zhruba čtyři a půl tisíce příznivců a na atmosféře na slavném San Siru to bylo znát.

Přesto to byli favorizovaní Rossoneri, kdo se jako první dostal do velké šance, když Alessandro Florenzi zahrával po Holešově faulu přímý kop. Bránu Jindřicha Staňka nicméně těsně přestřelil a v následujících minutách se sympatickou hrou prezentovali také hosté, kteří byli Milánu rovnocenným soupeřem.

Komplikace pro sešívané přišla ve 26. minutě, když Diouf obdržel za svůj šlapák červenou kartu a svěřence Jindřicha Trpišovského čekala dlouhá hra v početní nevýhodě. A záhy bylo ještě hůř. Než se totiž Slávisté stačili srovnat se změnou rozestavení, otevřel skóre hlavou Olivier Giroud, kterého centrem našel Rafael Lea.

Hosté sice nesložili zbraně a díky Douděrovi dokonce srovnali, ale domácí ještě do přestávky dvakrát udeřili a do šaten šli s náskokem dvou branek.

Po změně stran hrála Slavia dál, i přes oslabení, sebevědomý fotbal a fanoušci AC Milán místy ztráceli se svými oblíbenci trpělivost. Obzvláště poté, co střídající Schranz poslal odražený míč do Maignanovy brány a snížil na 3:2.

Nadějný výsledek pro odvetu Slávisté pak dlouho drželi, i když jim viditelně docházely síly. Jenže v 85. minutě, do té doby nepříliš výrazný, Leao převedl neuvěřitelnou individuální šikovnost a připravil šanci pro Christiana Pulišiče, který ji využil a zvýšil na konečných 4:2.

Do odvety v Edenu si tedy Slávisté odvážejí dvougólové manko, které se pokusí smazat už příští čtvrtek 14. března.

AC Milan - SK Slavia Praha 4:2 (3:1)

34. Giroud, 44. Reijnders, 45. Loftus-Cheek, 85. Pulišič – 36. Douděra, 65. Schranz

Autor: Ota Černý

Související

Thomas Tuchel.
Fotbal

Fanoušci Bayernu podepisují petici za Tuchela

Fanoušci fotbalové Slavie.
Fotbal

Slavia pyká za své fanoušky, zaplatí přes dva miliony

profimedia-0867070991.jpg
Fotbal

Inter získal podvacáté titul

doudera-podpis-TOP.jpg
Fotbal

Až do 2028. Douděra prodloužil