Slavia se pokusí v Bilbau získat body

Fotbalisté Slavie se dnes večer utkají na San Mamés se španělským klubem Athletic Bilbao. V hlavní části Evropské ligy zatím neprohráli.

Hráči Slavie během tréninku na San Mamés

Hráči Slavie během tréninku na San Mamés
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Slavie během tréninku na San Mamés
  • Zdroj: Profimedia

Slavia ve čtvrtek večer odehraje třetí zápas hlavní části Evropské ligy. V Baskicku bude chtít navázat na své předešlé zápasy v evropské soutěži, ve kterých uhrála minimálně bod.

„Čekám hodně náročný test, čekám podobné utkání jako s Lille, jsou tu podobně kvalitní individuality. Uvidíme, jestli bude k dispozici Sancet, který by to ještě podpořil ze středu. Křídla mají fantastická, jsem velký obdivovatel Nica Williamse, ale v posledních zápasech, které jsem viděl, je možná ještě v lepší formě Iñaki Williams,“ sdělil novinářům na San Mamés trenér Trpišovský.

Sešívané nečeká lehký soupeř. Athletico se vyznačuje aktivním fotbalem, v La Lize jsou aktuálně na pátém místě. Do soutěže nastupoval jako jeden z hlavních favoritů a po dvou odehraných zápasech se situace nezměnila. Domácí fotbalisté jsou v duelu favoritem. Do vyřazovací jarní části postoupí 24 ze 36 týmů.

Fotbalisté Slavie změří s Athleticem Bilbao síly na stadiu San Mamés, na kterém se odehraje v květnu příštího roku finále Evropské ligy. Trenér Trpišovský by se proto na baskický stadion ještě jednou rád vrátil.

„Naděje žije vždy. Netajím se tím, že je to jeden z našich snů. Několikrát jsme byli blízko semifinále, hlavně v posledním případě. Při kvalitě soupeřů se ale musí všechno sejít. Uděláme všechno pro to, abychom se sem vrátili,“ dodal trenér Pražanů.

Souboj třetího kola ligové fáze odvysílá od 21:00 Nova Sport 5.

Zdroj: slavia.cz

Související

Fotbalisté Boleslavi na tréninku před duelem s Luganem
Fotbal EKL

Do Boleslavi přijede švýcarské Lugano

Erling Haaland střílí Spartě čtvrtý gól
Fotbal Liga mistrů

Sparta poznala kvalitu Manchesteru City

Jan Bořil vstoupil do Klubu legend.
Fotbal Chance liga

Z toho milníku jsem znejistěl, říká Bořil o vstupu do Klubu legend

Václav Sejk s Matějem Juráskem během kvalifikace
Fotbal U21

Lvíčata zabojují o baráž