pondělí 16. září 2024

Slavia se pokusí dohnat dvougólovou ztrátu

Fotbalisté Slavie se chystají dnes večer na odvetu proti Lille. Na domácím hřišti rozehrají zápas závěrečného 4. předkola Ligy mistrů.

Hráči Slavie na tréninku před odvetným utkáním

Hráči Slavie na tréninku před odvetným utkáním
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Slavie na tréninku před odvetným utkáním
  • Zdroj: Profimedia

Svěřenci Jindřicha Trpišovského nastoupí dnes večer do odvetného utkání proti Lille. V úvodním duelu fotbalisté Slavie prohráli s francouzským týmem 0:2. Pokud budou chtít slavisté postoupit do Ligy mistrů musí Lille vstřelit minimálně tři branky. K postupu se váže bonus zhruba 466 milionů korun. V případě neúspěchu se Slavia dostane do základní fáze Evropské ligy.

„Je to všechno o našem výkonu, který potřebujeme zlepšit. V prvním utkání nám Lille vnutilo svůj způsob hry a my nedokázali praktikovat ten náš. I přes jejich velkou technickou kvalitu a rychlost to musíme dokázat tak, aby to bylo opačně. Musíme je dostat do situací, které pro ně budou nepříjemné. V našich silách je podat lepší výkon. Tam jsme dali dva góly, které nebyly uznané. Věřím, že se dostaneme do podobných situací a náš výkon bude jiný,“ sdělil Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci před zápasem s Lille.

Jindřichu Trpišovskému bude chybět Lukáš Masopust, který utrpěl svalové zranění. Místo něj nastoupí David Douděra. Přímý přenos začne ve 21:00.

„Musíme se hlavně zlepšit v útočné fázi a vyvarovat se ztrát míče, které se nám v Lille často stávaly. Jejich protiútoky jsou totiž smrtící. Potřebujeme mít větší kvalitu na míči na útočné polovině, zjednodušit hru, více dostávat míče do vápna a tlačit se ve větším počtu do šestnáctky. Musíme jít do toho naplno a udělat jim tady peklo,“ řekl Tomáš Holeš.

Zdroj: slavia.cz

Související

profimedia-0898401098.jpg
Fotbal Přestup

Kanonýr Václav Jurečka skončil v pražské Slavii, stěhuje se do Turecka

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic