pátek 4. října 2024

Slavia ovládla malé derby a osamostatnila se na čele tabulky

Fotbalisté Slavie Praha ve vršovickém derby porazili Bohemians vysoko 4:0 a díky zaváhání Sparty s Olomoucí se vedou tabulku o tři body.

Slávisté jednoznačně porazili Bohemians.

Slávisté jednoznačně porazili Bohemians.
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • Slávisté jednoznačně porazili Bohemians.
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Slavia před utkáním na hřišti Bohemians cítila šanci osamostatnit se na čele ligové tabulky a vytvořit tak před velkým derby se Spartou na svého nadcházejícího soupeře větší tlak.

O malém pražském derby prakticky rozhodl první poločas, v němž Slávisté třikrát skórovali, zatímco domácí Bohemians do žádné větší šance nepustili.

Krátce po změně stran si Christos Zafeiris vyměnil ve vápně míč s Provodem a následně elegantně zakončil vnějším nártem. Svou druhou branku v zápase mohl nepopulárního bůra završit Chorý, ale jeho hlavičku Tomáš Frühwald kryl a Lingr o chvíli později nastřelil jen břevno.

I tak Slavia předvedla naprosto dominantní výkon a před derby pražských S, které je na programu už tento víkend, dala Spartě pár podnětů k přemýšlení. Zvláště poté, co Sparta v páteční předehrávce podlehla Sigmě Olomouc a umožnila tak svým městským rivalům osamostatnit se na čele tabulky s náskokem tří bodů.

„Směrem dopředu jsme ukázali kvalitu, hráli s dobrou dynamikou a intenzitou. Domácímu týmu musím poděkovat za perfektní stav hrací plochy, který přispěl k tomu, že se hrál atraktivní fotbal. Díky našemu pohybu jsme si vytvářeli šance a kontrolovali průběh hry. Plnili jsme všechny taktické pokyny a zaslouženě jsme tady zvítězili,“ chválil své svěřence trenér Jindřich Trpišovský.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:4 (0:3)

Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 1:6. Rohy:5:10. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:4.

Autor: Ota Černý

Související

Losování třetího kola MOL Cupu.
Fotbal MOL Cup

Los domácího poháru: Sparta přivítá Zbrojovku Brno

Tomáš Chorý vstřelil vyrovnávací branku.
Fotbal Evropská liga

Slavia díky vydařené druhé půli s věhlasným soupeřem remizovala

Ondřej Lingr na předzápasové konferenci
Fotbal Evropská liga

Sešívaní doma přivítají Ajax Amsterdam

Fotbalisté Slavie se radují z výhry.
Fotbal Evropská liga

Skvělý vstup do Evropy, Slavia nedala Ludogorci šanci