pondělí 20. května 2024

Slavia je posledním čtvrtfinalistou MOL Cupu, Hradec ji potrápil

Až v prodloužení porazila favorizovaná Slavia Praha v osmifinále MOL Cupu Hradec Králové. Trefil s Conard Wallem a do prázdné brány pečetil van Buren.

Mojmír Chytil v obležení hráčů Hradce

Mojmír Chytil v obležení hráčů Hradce
Zdroj: Profimedia

  • Mojmír Chytil v obležení hráčů Hradce
  • Zdroj: Profimedia

Fotbalisté pražské Slavie byli v osmifinále MOL Cupu proti Hradci Králové jasnými favority. Obhájci trofeje se ale nakonec s organizovanými Votroky nečekaně potrápili.

Hosté mohli jít do vedení už v první pětiminutovce, ale Vlčkovu technickou střelu Zadražil v bráně Hradce kryl a Jurečka o chvíli později mířil vedle. Ve zbytku prvního poločasu už domácí svého soupeře do větších šancí nepustili.

Také druhé dějství začali Slávisté nebezpečnými šancemi, ale ani tentokrát se gólové radosti nedočkali. Jednoznačnou převahu nedokázali svěřenci Jindřicha Trpišovského využít ani ve zbytku základní hrací doby a tak šlo utkání do prodloužením.

V něm domácí evidentně vycítili, že by mohli přes velkého soupeře postoupit díky penaltové loterii. Jenže tenhle plán jim ve 109. minutě překazil norský mladík ve službách Sešívaných Conard Wallem. Po jeho hlavičce totiž míč nepředvídatelně odskočil na bahnitém povrchu před Zadražilovou bránou a skončil v síti Hradce.

Domácí v závěrečných minutách prodloužení sice ještě vyvinuli sympatický tlak, ale na vyrovnání už neměli síly. Naopak Mick van Buren využil toho, že se gólman Zadražil zapojil do jedné z posledních útočných standardek a do prázdné brány pečetil skóre na 2:0.

Slavia tedy postupuje do čtvrtfinále domácího poháru, zatímco Hradec po sympatickém výkonu končí.

FC Hradec Králové - SK Slavia Praha 0:2(0:0)

Branky: 109. Wallem, 120+1. Buren

Autor: Ota Černý

Související

haraslin profimedia-0872035001.jpg
Fotbal Derby

Derby bez branek. Sparta drží pohodlný náskok

Poslední letošní derby pražský "S" může rozhodnout o titulu.
Fotbal Fortuna Liga

Druhé kolo nadstavby přináší zásadní derby

Chlumec nad Cidlinou nádraží
Domácí

Cestování z Hradce do Chlumce se zrychlí

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky