sobota 18. května 2024

Slavia gólem v nastavení odvrátila remízu s Jabloncem

Do fotbalového jara vstoupila také zbývající šestice týmů Fortuna ligy. Hradec remizoval s Bohemians, Teplice doma udolaly Zlín a Slavia v Edenu těsně porazila Jablonec.

Slavia na úvod jara porazila Jablonec gólem v nastavení

Slavia na úvod jara porazila Jablonec gólem v nastavení
Zdroj: Profimedia

  • Slavia na úvod jara porazila Jablonec gólem v nastavení
  • Zdroj: Profimedia

SK Slavia Praha - FK Jablonec 4:3 (3:2)

První jarní vystoupení Slavie nebylo tak jednoznačné, jak by bylo možné očekávat. Sešívaní se totiž v Edenu s Jabloncem trápili a hosté do posledních vteřin nastavení sahali po senzační remíze. Bodovou ztrátu Pražanů ale svým druhým gólem v utkání doslova na poslední chvíli odvrátil Václav Jurečka. Slavia tak nenechala rivaly ze Sparty zvýšit náskok pokud uspěje i ve středeční dohrávce se Zlínem, bude na první příčku tabulky ztrácet pouhé dva body.

Branky: 3. Wallem (P. Ševčík), 11. Wallem (Masopust), 24. Jurečka (Chytil), 90+7. Jurečka – 5. Čanturišvili (Černák), 14. Chramosta (Polidar), 48. Martinec (Pleštil)


FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:0)

Fotbalisté Hradce do prvního jarního utkání vstoupili dobře a ještě čtvrt hodiny před koncem vedli na Bohemians o dva góly. Jenže Klokani se nevzdali a dvěma rychlými trefami v 80. a 83. minutě k nespokojenosti více většiny z šesti tisíc diváků zápas srovnali. Hradec tak zůstává jedenáctý za Teplicemi, které svůj vstup do jara zvládly lépe.

„Za stavu dva nula jsme to už měli zvládnout, se závěrem utkání nejsem spokojený,“ hodnotil trenér Hradce Václav Kotal a zmínil špatné bránění svých svěřenců před

Branky: 32. Čihák (Čmelík), 74. Vašulín (Horák) – 80. Shejbal (Beran), 83. Shejbal (Ristovski)


FK Teplice - FC Zlín 2:1 (1:0)

Teplice měli od začátku utkání se Zlínem více ze hry, ale prosadit se dokázali až ve 36. minutě, když se Daniel Fila položil do Bílkova centru. Po změně stran mohl Trubač náskok domácích navýšit, ale z těsné blízkosti trefil jen brankáře hostů. O chvíli později kontroval zlínský Slončík, který propálil Gragara střelou z dálky. Hosté se nicméně z vedení neradovali dlouho, neboť o pouhé tři minuty později Fila přidal svou druhou branku v utkání a tentokrát už ševci odpovědět nedokázali.

Branky: 36. Fila (Bílek), 62. Fila (Gning) – 59. Slončík (Bartošák)

Autor: Ota Černý
Zdroj: fchk.cz

Související

Ve skupině o záchranu Zlín remizoval s Českými Budějovicemi.
Fotbal Fortuna Liga

Jablonec se zachránil, Zlín s Budějovicemi remizoval a zůstává poslední

haraslin profimedia-0872035001.jpg
Fotbal Derby

Derby bez branek. Sparta drží pohodlný náskok

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

doudera-podpis-TOP.jpg
Fotbal

Až do 2028. Douděra prodloužil