pátek 20. září 2024

Slavia doma Lille potrápila, ale Liga mistrů jí unikla

Fotbalisté pražské Slavie v domácí odvetě závěrečného předkola Ligy mistrů porazili Lille 2:1, na postup to ovšem nestačilo.

Zklamaný trenér Jindřich Trpišovský a kapitán Jan Bořil.

Zklamaný trenér Jindřich Trpišovský a kapitán Jan Bořil.
Zdroj: SK Slavia Praha

  • Zklamaný trenér Jindřich Trpišovský a kapitán Jan Bořil.
  • Zdroj: SK Slavia Praha

Svěřenci Jindřicha Trpišovského šli do odvety play-off Ligy mistrů v těžké pozici. Sice hráli doma v Edenu, ale z Francie si přivezli dvougólové manko, které potřebovali proti Lille vymazat.

O vysněný vstup do zápasu se postaral Christos Zafeiris, který výstavní trefou z páté minuty vlil svým spoluhráčům do žil naději. Navíc i ve zbytku zápasu předváděl úchvatné výkony a dvakrát nastřelil břevno. Jenže další branka z až překvapivé převahy domácích v prvním poločase nepadla.

I po změně stran se hosté věnovali průtahům hry, ale také dokázali zahrozit. Největší šanci měl Gabriel Gudmundsson, který se individuálně propracoval do pokutového území, ale tam ho zastavil gólman Kinský. Slávisté na druhé straně dobývali branku Chevaliera, ale jejich pokusům vždy kousek chyběl.

Studenou sprchu vyprodanému Edenu přichystal v 77. minutě Zhegrova, když z ojedinělé šance vyrovnal skóre. Na to sice ještě dokázal odpovědět Schranz, ale další branku, která by znamenala alespoň prodloužení, už nikdo ze Slávistů nepřidal. Přestože vyložené šance k vidění byly.

Ligu mistrů si tak v tomto ročníku zahraje jenom Sparta, zatímco Slavia po vyřazení putuje do základní fáze Evropské ligy. Své soupeře se oba pražské týmy dovědí po losování, které pro Ligu mistrů proběhne ve čtvrtek 29. sprna od 18:00 a pro Evropskou ligu o den později.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0909887894.jpg
Fotbal Liga mistrů

Poločas hrůzy. Priskeho Feyenoord dostal doma nařezáno od Leverkusenu

profimedia-0909046659.jpg
Fotbal Liga mistrů

Po 19 letech. Sparta rozjede Ligu mistrů na Letné se Salcburkem

profimedia-0909278197.jpg
Fotbal Liga mistrů

Liga mistrů začala hokejovou kanonádou Bayernu, šestici zápasů ovládli favorité

Ondřej Lingr se vrací do Slavie
Fotbal Chance liga

Lingr je zpátky ve Slavii