úterý 1. října 2024

Šlágr kola ovládla Sparta

Sparta vyhrála v 6. kole extraligy nad ambiciózními Pardubicemi 4:0. Gólman Kořenář udržel další čisté konto.

Sparta brala tři body v Pardubicích

Sparta brala tři body v Pardubicích
Zdroj: @HCSpartaPraha

  • Sparta brala tři body v Pardubicích
  • Zdroj: @HCSpartaPraha

Fanoušci se těšili na dynamický zápas plný gólů, ale místo toho přišla snadná výhra Sparty. Hladké vítězství pražského klubu 4:0 nikdo nečekal, vůbec ne domácí fanoušci Pardubic.

V úvodu zápasu mělo Dynamo sice převahu, ale branku se mu vstřelit nepodařilo. Pardubičtí hráči nevyužili ani dvě přesilové hry. V 19. minutě se prosadili hosté. Po hezké spolupráci Kousala s Chlapíkem se Pražané radovali z prvního gólu.

Sparta udeřila podruhé v polovině utkání. Kryštof Hrabík zvyšoval tečovanou střelou na 2:0. Dynamo mohlo poté snížit při přesilové hře 5:3, ale Sparta domácí hokejisty uhlídala.

Další góly padaly v poslední třetině a opět do pardubické branky. Ve 44. minutě skóroval dělovkou z modré čáry Jakub Krejčík a na konečných 4:0 zvyšoval devět minut před koncem utkání Lajunen.

„První třetina z naší strany nebyla špatná, ale tenhle zápas rozhodly speciální týmy a přesilovky. My nejsme schopní si pomoct v přesilovce, a to dneska rozhodlo. Proto jsme ten zápas nezvládli,“ okomentoval prohru Pardubic trenér Marek Zadina.

Sparťanský gólman Josef Kořenář si připsal v šesti kolech už čtvrté čisté konto. Sparta se po výhře v Pardubicích dostala na třetí místo tabulky.

HC DYNAMO PARDUBICE – HC SPARTA PRAHA 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Chlapík (P. Kousal, Mašín), 31. K. Hrabík (P. Kousal, Krejčík), 44. Krejčík (P. Kousal, Irving), 51. Lajunen (Salomäki, Chlapík)

Související

Jakub Škarek v utkání proti Philadelphii
Hokej NHL

Brankáři Vladař a Škarek vychytali výhry

Litvínovští hráči na střídačce
Hokej Tipsport ELH

Litvínov vytvořil nový extraligový rekord

Hráči Litvínova ještě nepoznali porážku
Hokej Tipsport ELH

Litvínov je stále stoprocentní, Plzeň vyhrála po prodloužení

Pardubičtí hráči otočili zápas v Ostravě
Hokej Tipsport ELH

Pardubice otočily ve Vítkovicích, moravské derby ovládla Olomouc