Slafkovský všechny překvapil! Podepsal osmiletý kontrakt

Slovenský útočník Juraj Slafkovský podepsal novou smlouvu s Montréal Canadiens. Během osmi let si vydělá neskutečných 60,8 milionů dolarů.

Juraj Slafkovský na letošním šampionátu

Juraj Slafkovský na letošním šampionátu
Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

  • Juraj Slafkovský na letošním šampionátu
  • Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Vedení Montréalu Canadiens si pojistilo svou největší mladou hvězdu Juraje Slafkovského. Dvacetiletý forvard se rozhodl před skončením aktuální nováčkovské smlouvy podepsat s Canadiens nový kontrakt. S klubem se dohodl na osmileté smlouvě. Ročně si vydělá 7 600 000 dolarů, celkem pohádkovou sumu 60,8 milionů dolarů.

První slovenská jednička draftu v historii hokejové NHL v uplynulé sezoně odehrála v dresu Montréalu 82 zápasů a připsala si 50 bodů za dvacet gólů a třicet asistencí.

„Jednání s jeho agentem Gerrym Johannsonem trvala měsíc. Slafkovského jsme draftovali jako prvního v celkovém pořadí. Je velmi důležitý pro budoucnost Montréalu Canadiens. Co se týče Juraje, miluje Montréal – miluje město, rád tu hraje. Cílem bylo zjistit, zda s ním můžeme podepsat dlouhodobou smlouvu, ať už na osm, sedm nebo šest let. Nakonec jsme se dnes dohodli na osmi letech,“ řekl Hughes na oficiální stránce klubu.

Slafkovský reprezentoval Slovensko na letošním mistrovství světa v České republice. Během osmi zápasů přihrál na osm gólů.

Zdroj: nhl.com

Související

Radek Faksa v dresu Stars
Hokej NHL

Faksa mění v NHL po devíti letech dres

Adam Jiříček na draftu
Hokej NHL

Jiříček podepsal jako první vstupní smlouvu

Tomáš Nosek v reprezentačním dresu
Hokej NHL

Nosek míří k vítězům Stanley Cupu

Filip Sandberg
Hokej Tipsport ELH

Do Litvínova přichází mistr švédské ligy