neděle 8. září 2024

Sky Bridge 721. Visutá atrakce pro otrlé v Hrubém Jeseníku

Sky Bridge 721. Tak se nazývá monumentální visutá lávka překlínající Mlýnský potok u Dolní Moravy.

Sky Bridge 721

Sky Bridge 721
Zdroj: Minutové zprávy

  • Sky Bridge 721
  • Zdroj: Minutové zprávy

Sky Bridge v překladu “nebeský most” visí 95 metrů nad zemí a člověk má skutečně pocit, že je v oblacích. 721 značí jeho délku. 721 metrů dělá z této lávky nejdelší visutý most pro pěší na světě!

K této majestátní atrakci se dostanete hned několika způsoby. Vozidlo lze zaparkovat na některém z placených parkovišť v Horní Moravě. Parkování na den tu stojí zhruba 120 korun (k srpnu 2023). Přímo k lávce se pak můžete vydat lanovkou ze Ski areálu Dolní Morava, nebo lanovou dráhou U Slona, nebo po svých.

Cesta pro pěší začíná po žluté stezce. Ta je relativně prudká a cestou na horu se zapotí i zkušený turista. Zanedlouho se však cesta napojí na modrou stezku a ta už se stáčí do lesů Hrubého Jeseníku.

Vstupenky lze zakoupit online nebo v kiosku na místě. Online však vyjdou o poznání levněji, a to zhruba o 300 korun. Bez vstupenky nelze na lávku, zakončenou po obou stranách turniketem, vstoupit. Okruh je otevřený do večerních hodin.

Cesta přes lávku je jednosměrná. Na jejím konci se však naučnou stezkou vrátíte na její počátek. Dolů pak můžete opět lanovkou či po svých.

Lávka poskytuje nádherný výhled do okolních hor a její návštěvu lze spojit s vystoupáním na stezku v korunách nebo návštěvou štoly. Obě atrakce cestou nahoru neminete. Dobře si však výlet naplánujte. Dopoledne už bývá cesta k lávce plná turistů.

Související

Hrzánský palác
Domácí Tipy na výlety

Hrzánský palác se otevře veřejnosti 7. září

nehoda
Domácí

Za posledních 14 let došlo ke čtvrt milionu nehod nákladních vozidel

de90599c-ed29-4081-b62e-52c2be4f7668
Ostatní

Akce o posledním prázdninovém víkendu se vstupem zdarma

Parní vlak v Dolní Lipce.
Domácí Tipy na výlety

Dolní Lipka ožije parními vlaky