neděle 29. září 2024

Skvělý obrat v závěru zápasu! Dynamo je ve finále

Pardubice jsou po senzačním třígólovém obratu v závěru utkání ve finále Spengler Cupu. Výběr Kanady porazily 4:3.

Hráči Pardubic se radují z postupu do finále

Hráči Pardubic se radují z postupu do finále
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Pardubic se radují z postupu do finále
  • Zdroj: Profimedia

Pardubice nastoupily v semifinálovém utkání Spengler Cupu proti výběru Kanady. Kanaďané vystoupili do zápasu velmi aktivně a brankář Klouček měl plné ruce práce. Klouček poprvé inkasoval na začátku druhé třetiny, kdy nestačil na střelu Jonathana Hazena. Ve 25. minutě Dynamo stav srovnalo. Lukáš Radil mířil přímo do vzdálenějšího horního rohu, 1:1. V závěru druhé dvacetiminutovky se před brankou nejlépe zorientoval Derek Grant a tým Kanady opět vedl, 1:2.

Útočník Derek Grant překonal brankáře Kloučka ještě jednou. Ve 43. minutě se trefil přesně mezi jeho betony, 1:3. Dynamo se snažilo i přes nepříznivý vývoj zápas otočit. V 57. minutě nastartoval pardubický tým druhou brankou utkání Lukáš Radil a Pardubice prohrávaly už jen o gól, 2:3. Za dvě minuty při hře bez brankáře srovnal Martin Kaut a Pardubice byly opět ve hře o finále. Skvělý obrat dokonaly v čase 59:21, kdy vstřelil Matej Paulovič vítězný gól.

„Jsme nesmírně rádi za ten konečný výsledek. Musím říct, že tým Kanady ukázal velkou kvalitu. V podstatě kontroloval hru, moc nás nepouštěl do šancí, i když ve druhé třetině jsme srovnali hru, pořád byl soupeř opticky trochu lepší. Mrzí nás neuznaný gól na 2:1, ten by klukům dodal krev do žil. Ale nezlomil nás inkasovaný gól v poslední vteřině druhé třetiny, a i když jsme ve třetí třetině prohrávali, pořád jsme nabádali kluky, aby si za tím vítězstvím šli, a nakonec jsme byli odměněni,“ sdělil po utkání trenér Václav Varaďa.

HC DYNAMO PARDUBICE – TÝM KANADY 4:3 (0:0, 1:2, 3:1)

Branky: 25. Radil, 57. Radil, 59. Kaut, 60. Paulovič – 21. Hazen, 40. Grant

Zdroj: hcdynamo.cz

Související

Pardubičtí hráči otočili zápas v Ostravě
Hokej Tipsport ELH

Pardubice otočily ve Vítkovicích, moravské derby ovládla Olomouc

Josef Kořenář vychytal další nulu
Hokej Tipsport ELH

Sparta nadělila Motoru čtyři góly

Greg McKegg
Hokej Tipsport ELH

Bruslaře posílil Kanaďan se zkušenostmi z NHL

Ondřej Beránek s Jiřím Černochem
Hokej Tipsport ELH

Vary i Pardubice uštědřily soupeři výprask