pátek 3. května 2024

Skutečné příběhy vrahů fascinují. Stodolovi jdou do kin

Vražedné řádění manželů Stodolových se pokusil s vykreslením charakterů postav zachytit režisér Petr Hátle. Výsledek bude k vidění v kinech od příštího čtvrtku.

YXJ0aWNsZU1haW4vMjc1NjUx

Filmoví Stodolovi, Jan Hájek a Lucie Žáčková.
Zdroj: CinemArt

  • Filmoví Stodolovi, Jan Hájek a Lucie Žáčková.
  • Zdroj: CinemArt

Český filmový divák si na příběhy skutečných vrahů zvykl a miluje je. V minulosti to dokázaly snímky jako Kajínek či Sametoví vrazi, po jejichž bok se zařadí zbrusu nový snímek Manželé Stodolovi s Janem Hájkem a Lucií Žáčkovou v hlavních rolích. Film mapuje vraždění Jaroslava a Dany Stodolových z let 2001 a 2002, které se z původně nešťastné smrti okradeného souseda stalo rutinní součástí života manželského páru.

Film podle tvůrců dokonale vykresluje charakter obou hlavních postav, Danu Stodolovou představuje jako bezcitnou a chladnou manipulátorku, pro kterou nebyly peníze nikdy hlavním motivech vražd. Oproti vyloženě zlé Daně působí její manžel Jaroslav jako prázdná nádoba, má absolutně submisivní roli a zcela ho ovládá manželka.

Režisér Petr Hátle, který si tímto filmem odbyl svůj debut, do vedlejších úloh obsadil Danu Syslovou, Jelenu Juklovou, Petra Motlocha či Barbaru Lukešovou.

Skuteční manželé Stodolovi mohou Hátleho film sledovat jedině skrze mříže vězeňské cely. V dubnu 2004 dostali u královéhradeckého soudu za osm vražd doživotí. Oba si jej odpykávají dodnes.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0669640478
Domácí

Vrah Hušákova řidiče odjede na Ukrajinu. Tam by měl nastoupit na frontu

W
Zahraniční

Moskevský soud poslal do vazby desátého teroristu. I jemu hrozí doživotí

Harry Potter a Kámen mudrců
Film a TV Kino

Harry Potter se vrací do kin. První čtyři filmy uvede Cinestar v dubnu

2009-03-19T120000Z_1834476778_BM2E53J16W601_RTRMADP_3_AUSTRIA-INCEST-1
Krimi

Fritzl neuspěl se žádostí o změnu vězení. Padá tím i obnova procesu