čtvrtek 19. září 2024

Skoro 50 let staré sexuální napadení jde před soud. V hlavní roli Steven Tyler

Už druhá žena obvinila frontmana Aerosmith Stevena Tylera ze sexuálního napadení. I tento případ spadá so doby před skoro padesáti lety.

7583554820_66d9c24b3a_b

Steven Tyler při jednom z nekonečně dlouhé řady koncertů Aerosmith.
Zdroj: Flickr

  • Steven Tyler při jednom z nekonečně dlouhé řady koncertů Aerosmith.
  • Zdroj: Flickr

Sedmdesátá léta byla pro americkou formaci Aerosmith divokou dobou. Členové této kapely byli slavní, brali drogy a neměli nouzi o náklonnost něžného pohlaví. A přesně do té doby také spadá případ, který se nyní dostal na veřejnost. Přišla s ním jistá Jeanne Bellin, která tvrdí, že ji zpěvák kapely Steven Tyler v roce 1975 dvakrát sexuálně napadl. Bylo to v době, kdy kapela zažila průlom se svým třetím albem Toys In The Attic.

Dnes 55letá žena tvrdí, že ji zpěvák jednou přitiskl na telefonní budku a měl ji osahávat, přičemž celou věc pozorovali zbylí členové kapely a proti Tylerovu jednání nezasáhli. Podruhé ji měl v hotelovém baru přimáčknout na zeď a simulovat kopulační pohyby.

Současné obvinění, které už bylo podané k newyorskému soudu, je už v pořadí druhé. Loni na Tylera podobné obvinění podala Julia Misley, která tvrdila, že s ní měl zpěvák sex, k němuž nedala souhlas už v roce 1973, kdy ji bylo pouze 16 let. Frontman Aerosmith se pak dokonce stal jejím opatrovníkem, aby dívka mohla s kapelou cestovat na turné. Přestože Tyler toto obvinění odmítl, o opatrovnictvi nedospělé dívky se zmiňuje i ve své knize Vadí vám chaos v mojí hlavě?

Autor: Jan Skala

Související

1000010533
Hudba

Nová sestava Linkin Park se rozpadá. Na turné s nimi nevyrazí kytarista Delson

GWxVmCHWoAEUEp4
Zahraniční

Kromě mladého střelce obvinili i jeho otce. Umožnil mu vraždit, tvrdí úřady

Policie ČR
Krimi

Násilníka z Kilometrovky už má policie. Na soud si počká ve vazební cele

marilyn-manson-muzhchina-pevets-makiiazh
Hudba

Marilyn Manson je zpět. Ovšem s půlmilionovým dluhem na triku