úterý 1. října 2024

Školní autobus v Thajsku zachvátily plameny. Studenti uhořeli

Autobus plný školáků a učitelů na předměstí Bangkoku zachvátil požár. Odhaduje se, že zemřelo více než 20 lidí. Řidič přežil, ale uprchl a není k nalezení.

profimedia-0914568491

Školní autobus v Bangkoku po požáru (1. 10. 2024)
Zdroj: Profimedia

  • Školní autobus v Bangkoku po požáru (1. 10. 2024)
  • Zdroj: Profimedia

V úterý vypukl na předměstí Bangkoku tragický požár školního autobusu, který převážel 44 žáků a jejich učitele na školní výlet. Záběry na sociálních sítích ukazují autobus v plamenech s hustým černým kouřem.

Hasiči a záchranáři se dostali k vraku až několik hodin po uhašení požáru. Podle záchranáře Piyalaka Thinkaewa z organizace Ruamkatanyu Foundation bylo v zadní části autobusu nalezeno několik neidentifikovaných těl. Předpokládá se, že požár začal v přední části vozidla.

Podle thajských médií a záchranářů došlo k požáru kolem poledne v provincii Pathum Thani. Příčinou mohl být výbuch pneumatiky, po kterém vozidlo narazilo do svodidel. Záchranáři původně hlásili až 25 mrtvých, ale později bylo nalezeno několik přeživších, čímž se počet pohřešovaných snížil na 23.

Thajská premiérka Paetongtarn Shinawatra vyjádřila soustrast rodinám obětí na sociální síti X a přislíbila pomoc s úhradou lékařských výloh a odškodněním pozůstalých. „Jako matka vyjadřuji hlubokou soustrast rodinám,“ uvedla ve svém příspěvku. Mezi zraněnými, které přijala nemocnice Rangsit, byly tři dívky, z nichž jedna utrpěla popáleniny obličeje a očí.

Autor: Šimon Mitro

Související

Bangkok_Pride_2022,_Thanon_Si_Lom_2022-06-05_-_img_06
Zahraniční

Thajsko se stalo pokrokovou zemí. Tamní král podepsal manželství pro všechny

GUhkJhaaUAAd6c6
Zahraniční

Opozici vyhodili dveřmi, vrátila se oknem. V Thajsku vzniká nová politická platforma

Pita Limjaroenrat
Zahraniční

Thajsko vytáhlo do boje proti liberalismu. Zakázalo populární politickou stranu

pexels-ketut-subiyanto-4650303
Zahraniční LGBTQ

Thajsko zavede manželství pro všechny