středa 9. října 2024

Školačka Aneta je druhý den nezvěstná

Už druhý den pátrají policisté po 12leté školačce z Plzeňska, která se v úterý nevrátila ze školy. Podle všeho odešla sama, zatím se jí nepodařilo najít.

Pohřešovaná Aneta

Pohřešovaná Aneta Altmanová.
Zdroj: Policie ČR

  • Pohřešovaná Aneta Altmanová.
  • Zdroj: Policie ČR

12letá Aneta Altmanová ze severního Plzeňska se včera nevrátila domů ze školy ve Všerubech. Pohřešovaná dívka je asi 170 centimetrů vysoká, hubené postavy a s plavými vlasy. „Na sobě má černé oblečení, riflové kalhoty, zimní péřovou bundu sportovní boty Nike. U sebe by měla mít látkový batoh vínové barvy s černým zipem,“ dodala policejní mluvčí Dana Ladmanová. Policisté zatím nemají poznatky o tom, že se mohla stát obětí trestného činu.

Policisté provedli šetření v rodině, ve škole a také u přátel. Zjistili, že dívka přišla do školy již bez věcí na vyučování a místo nich měla sbalené věci na převlečení. U dívky se jedná již o opakovaný útěk z rodinného zázemí. Policisté provedli prověrky na vlakových a autobusových zastávkách a nádražích a na dalších místech, kde by se dívka mohla zdržovat a v pátrání i nadále pokračují. Zatím vše bez kladných poznatků," dodala ve středu dopoledne pro Minutové zprávy mluvčí policie Eva Červenková.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

52085_big
Domácí

Zátah na severomoravském hejtmanství. Obvinění si vyslechl i bývalý náměstek

GZJwXkEXgAAFwVp
Zahraniční

Gretu Thunberg znovu sebrali. Tentokrát na demonstraci proti uhlí v Bruselu

GZEHHHmXQAADbwO
Zahraniční

V hlavním městě Pákistánu policie bojuje s demonstranty, na severu útočí islamisté

profimedia-0915106485
Zahraniční

Útok na izraelskou ambasádu v Kodani mají na svědomí teenageři ze Švédska