čtvrtek 19. září 2024

Sklenička vyměnil KHL za švýcarskou ligu

Hokejový obránce David Sklenička odchází z KHL. V nadcházející sezoně bude nastupovat v dresu švýcarského Lausanne.

Je možné, že uvidíme Skleničku opět v českém dresu

Je možné, že uvidíme Skleničku opět v českém dresu
Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

  • Je možné, že uvidíme Skleničku opět v českém dresu
  • Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Sedmadvacetiletý obránce se po zkušenostech z české ligy vydal do zámoří, kde na farmě Montréalu v týmu Laval Rockets odehrál 75 zápasů. Ze Severní Ameriky zamířil do finského klubu Jokerit, kde strávil tři sezony a ve 131 zápasech zaznamenal 38 bodů. Ve Finsku odehrál jednu sezonu i za tým Kärpät. Nakoukl i do švédské ligy, kde nastupoval v dresu Brynäs IF. Naposledy působil Sklenička v Kontinentální lize v kazašském týmu Barys Astana, kde bývalý hráč extraligové Plzně odehrál jednu sezonu. Nyní vyzkouší bronzový medailista z roku 2022 švýcarskou ligu. S Lausanne podepsal roční smlouvu.

„Jsme rádi, že s Davidem můžeme počítat v příští sezoně. Je to hráč, kterého sledujeme již několik sezón, těšíme se, že do týmu přinese své zkušenosti,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel John Fust.

Sklenička je zkušeným reprezentantem. Startoval na čtyřech šampionátech a olympijských hrách v Pekingu. Na letošním domácím mistrovství světa nemohl nastoupit kvůli svému působení v KHL. Český svaz ledního hokeje před časem rozhodl, že hráči, kteří po zahájení ruské invaze na Ukrajinu podepíšou smlouvu s některým klubem KHL nebudou povoláni do české reprezentace. Je otázkou, zda bude moci Sklenička po přestupu do švýcarské ligy opět reprezentovat.

Zdroj: lausannehc.ch

Související

Třinecký gólman Marek Mazanec
Hokej CHL

Oceláři vystoupili do Ligy mistrů výhrou

Slovenská hokejová reprezentace
Hokej

Slováci z KHL si na mistrovství nezahrají

Libor Šulák
Hokej

Šulák si v Omsku už nezahraje

YAK_Service_9633_wreckage
Zahraniční Výročí

Černý den pro hokej. Před 12 lety se zřítilo letadlo s českými sportovci