čtvrtek 19. září 2024

Skalní fandové Kladna vyhlásili bojkot

Jádro kladenských hokejových fanoušků vyhlásilo bojkot kvůli přestupu kontroverzního brankáře Júlia Hudáčka.

Fanoušci hokejového Kladna

Fanoušci hokejového Kladna
Zdroj: Profimedia

  • Fanoušci hokejového Kladna
  • Zdroj: Profimedia

Nepříjemné chvíle zažívá Jaromír Jágr a spolu s ním celé hokejové Kladno poté, co minulý týden vyšla zpráva o angažování kontroverzního brankáře Júlia Hudáčka. Tomu hokejová veřejnost i řada expertů vyčítá působení v ruské KHL po vypuknutí války na Ukrajině.

Hudáček se nikdy netajil tím, že je v KHL spokojený i přesto, že je tato soutěž pevně spjata s ruským režimem a mnozí ji vnímají jako účinný nástroj jeho propagandy. Z toho důvodu měl pětatřicetiletý slovenský gólman v řadě klubů zavřené dveře a už rok nikde nechytá. Jenže to se změnilo, když o jeho služby projevilo zájem právě Jágrovo Kladno.

Na sociálních sítích i v mediálním prostoru se okamžitě začala množit kritika, která vygradovala oznámením tvrdého jádra kladenských fanoušků, vystupujících jako Haldaři, že mají v plánu bojkotovat utkání svého týmu.

„Čest, názorová konzistentnost. a smysl pro spravedlnost jsou pro nás víc, než pár bodů v tabulce“, uvedli Haldaři mimo jiné ve svém prohlášení. Dodali také, že vedení klubu včetně Jaromíra Jágra bylo o jejich stanoviscích informováno. Jako důvod bojkotu pak uvedli vymezení vůči angažování Júlia Hudáčka.

Autor: Ota Černý

Související

Jaromír Jágr během letní přípravy
Hokej Tipsport ELH

Jágrův návrat na led brzdí zranění

Kladno nádraží
Domácí

Vlaky se vrací do Kladna. Modernizace trati pokračuje

Kladno povede David Čermák s asistenty Skuhravým a Svobodou.
Hokej Tipsport ELH

Hokejové Kladno představilo nového hlavního trenéra i asistenty

alektro
Domácí

Kladno zakázalo nabíjení aut z oken