pátek 20. září 2024

Skiareály do letošní sezóny investovaly více než miliardu korun. Většina zdražovat nebude

České skiareály do modernizace svých služeb a úsporných technologií letos investovaly přes jednu miliardu korun. Ceny skipasů zůstanou na loňských cenách.

profimedia-0763172252

Ilustrační foto.
Zdroj: Profimedia

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Profimedia

Asociace horských středisek (AHS) oznámila, že do letošní zimní sezóny investovaly skiareály přes miliardu korun. Především se mělo jednat o investice do modernizace služeb a úsporných technologií. Ceny skipasů letos zůstanou téměř neměnné.

Dvě třetiny středisek udrží loňské ceny. U zbylé třetiny dojde ke zlevnění i zdražení, rozdíl cen by se měl podle AHS pohybovat od -4 do +2 procent. „I letos skiareály prohlubují trend plovoucích cen skipasů a cenového zvýhodňování online nákupu. Včasný nákup z domova ušetří lyžařům čas a peníze, skiareály zároveň dokážou lépe regulovat množství lyžařů na sjezdovkách,“ řekl ředitel AHS Libor Knot.

Zájem o zimní pobyt na českých horách neklesá. Podle průzkumu veřejného mínění pro AHS plánuje až 77 procent lidí návštěvu na horách. K hlavním novinkám patří vybudování několika sjezdových tratí a dvou lanových drah. Návštěvníci se mohou těšit na nové nebo rozšířené sjezdové tratě, například ve Špindlerově Mlýně lze využívat dvě nové sjezdovky, které budou tvořit základ budovaného propojení mezi Sv. Petrem a Medvědínem. Nově vzniklá sjezdovka na Dolní Moravě je nejdelší v republice, měří 3,7 kilometru.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: CzechTourism, AHS

Související

Cyklo_-_Čertova_hora_-_Harrachov_(2)
Domácí

Lyžování i v teple? Harrachov chystá převrat v zasněžování

Skipiste_Bedrichov_2006
Domácí

Bedřichov se bojí o skiareál. Ten koupila developerská společnost a plány tají

431_91_Loučná_pod_Klínovcem,_Czech_Republic_-_panoramio
Domácí

Pro Klínovec bude sněhu dostatek. Zajistit to mají tři nádrže u Loučné

profimedia-0852168965
Domácí Počasí

Češi zažili druhou nejteplejší zimní sezonu v historii