čtvrtek 19. září 2024

Škatulata, hýbejte se! Pivovar ustoupí parkovišti, to zase bytovému domu

Parkoviště ustoupí bytovému domu, objekt kasáren a pivovaru zase parkovištím. Na Světovaru v Plzni se čeká velká rošáda.

parkovací dům

Vizualizace nového parkovacího domu na Světovaru.
Zdroj: Facebook

  • Vizualizace nového parkovacího domu na Světovaru.
  • Zdroj: Facebook

Postavit nový parkovací dům za 270 milionů, kde bude 433 parkovacích míst a následně na současných parkovištích vystavět bytový dům, to je nejbližší plán vedení města Plzně v lokalitě bývalých kasáren a pivovaru na Světovaru. Podle zpráv z magistrátu už radní schválili záměr, který kromě parkovacího a bytového domu počítá i s technologickým parkem TechTower a nyní se chystají na výběr zhotovitele stavby. Kopnout do země by se mohlo už na konci letošního podzimu. První bytový i parkovací dům mají být hotovév roce 2026.

Město výstavbou parkovacích domů reaguje na žalostnou situaci ohledně parkování. Dva domy tohoto typu už stojí v centru Plzně, kde je situace dlouhodobě nejhorší, třetí bude na Světovaru a další se chystají. Modulární parkovací objekt, který bude výrazně levnější než klasická stavba, se chystá vedle obchodního centra Atom na Lochotíně.

Stavební povolení už mají parkovací domy poblíž centra Luna na Borech a u bazénu v městské části Slovany. Uvažuje se o dalších lokalitách, například na Borských polích poblíž Západočeské univerzity.

Autor: Jan Skala

Související

solární energie
Domácí Zelená energie

Plzeň vsadí na městské fotovoltaické elektrárny

Vizuál k 37. ročníku Finále Plzeň
Film a TV Festival

Rok vdovy, Život k sežrání i nový Hřebejk. Finále Plzeň odhalilo program

Plzeň,_Kollárova_(2)
Domácí

Plzeň pokračuje ve zdražování parkovného. Nově se platí i v sobotu

Policie ČR
Krimi

Násilníka z Kilometrovky už má policie. Na soud si počká ve vazební cele