Skandál se nekoná, Olena Zelenská si opravdu nekoupila auto za sto milionů

Především takzvaná vlastenecká scéna a absolventi vysoké školy života řeší nebývalý skandál a bez pokusu o přemýšlení jej ve velkém šíří dál v e-mailech a na sociálních sítích. Olena Zelenská si prý objednala Bugatti za víc než 110 milionů.

GRa4GbgXYAAbkxW.jpg

Bugatti Tourbillon.
Zdroj: Bugatti

  • Bugatti Tourbillon.
  • Zdroj: Bugatti

Video údajného zaměstnance pařížského salónu Bugatti a snímek faktury se nešíří jen u nás, ale i v mnoha zemích Evropy. „Zelenská koupila superauto Bugatti Turbillon za 4,5 milionu eur. Zelenští dorazili na uzavřenou akci dva týdny před veřejnou premiérou exkluzivního modelu. Zelenská provedla předobjednávku, vůz obdrží v roce 2026,“ stojí v textu, který už sdílely i velké české politické mozky, například Jindřich Rajchl a jeho hnutí PRO nebo Petr Macinka (Motoristé a Přísaha).

Kuriozní je, že příspěvek obsahuje chybu, namísto Bugatti Tourbillon je v něm vůz označený jako Turbillon. Stejná chyba se objevuje v příspěvcích napříč světem v řadě jazyků.

Také na údajné faktuře jsou chyby například v adrese. Bugatti už kvůli dezinformaci podalo trestní oznámení a oznámilo, že video není pravdivé, a že první dáma Ukrajiny žádné auto nekoupila. „Nejenže na faktuře nejsou uvedené povinné zákonné údaje, ale také cena vozidla je nesprávná, cena opcí a jejich popisy jsou nepřesné a nekonzistentní, grafické údaje jsou zastaralé a společnost Car Lovers Group by nikdy nedovolila vystavení takového dokladu,“ upozornilo Bugatti s tím, že trestní oznámení podalo pro padělání listin, používání padělků, vydávání se za neexistující osobu a zejména pro pomluvu.

Související

zítko nitra2
Domácí Video

Generální konzul je za mřížemi, prý ho chtějí otrávit, tak žádá Slovensko o azyl

zitko_pavel.jpg
Domácí

Apartheid! Dezoscéna po zatčení Pavla Zítka totálně zešílela

sm
Domácí

Jsem oběť politické objednávky, kňučí Smetana, úřad neobměkčil ani jeho penis

deepfake
Domácí Technologie

Pětina Čechů se setkala s deepfake