Siniaková znovu v plné síle. Z Kuang-čou si odváží trofej ve čtyřhře

Po skrečovaném semifinále ve dvouhře nebylo vůbec jisté, zda bude česká hráčka vůbec schopná nastoupit k finálovému boji ve čtyřhře. Nakonec po boku Zhang Shuai nastoupila. Únava nebyla znát.

profimedia-0926927283.jpg

Kateřina Siniaková a Zhang Shuai triumfovaly v Kuang-čou.
Zdroj: profimedia

  • Kateřina Siniaková a Zhang Shuai triumfovaly v Kuang-čou.
  • Zdroj: profimedia

Už pátý turnaj v letošní sezóně hlásá stejné jméno. Kateřina Siniaková potvrdila roli světové jedničky ve čtyřhře a získala další trofej. Jedná se už o 28. ve čtyřhře. I tentokrát stačily česko-čínské dvojici dva sety.

I jako minulý zápas zlaté medailistky z Paříže, i tentokrát se zápas nesl ve znamení ztracených podání. V prvním setu jich bylo ztraceno celkem pět. Piterová se Stollarovou byly ty, které tahaly za kratší konec. Po svém ztraceném servisu nebyly schopny brát od soupeřek. Ty proměnily svůj druhý setball a první sadu vyhráli poměrem 6:4.

V druhém už soupeřkám Siniakové docházely síly i tenisové dovednosti. Českou sportovkyni tak už výsledek 6:1 jen povzbudil před startem Turnaju mistryň, který začíná začátkem listopadu. Tam bude po boku Siniakové stát Američanka Taylor Townsendová. I s ní letos získala jednu ze svých letošních trofejí, společně ovládly Wimbledon.

Autor: Ondřej Sutnar

Související

profimedia-0926594059.jpg
Tenis

Siniaková kvůli bolestem skrečuje. Do finále v Kuang-čou jde Danilovičová

Kateřina Siniaková.
Tenis

Suverénní Siniaková potvrzuje v Kuang-čou roli favoritky

Kateřina Siniaková
Tenis

Bouzková i Siniaková prosvištěly v Číně do druhého kola

Kateřina Siniaková.
Tenis

Senzace se nekoná, Siniaková nestačila na běloruskou ranařku