pátek 18. října 2024

Silicon Valley začalo podporovat Trumpa. Od Bidena dává ruce pryč i Obama

Zásadní podpora pro Donalda Trumpa přichází z kalifornského Silicon Valley, kde sídlí nejvlivnější podnikatelé světa. Od Joea Bidena se pomalu odvrací i jeho někdejší šéf, exprezident Barrack Obama.

standard_compressed_38661548134_b3d75aacbe_o

Silicon Valley, světové centrum výpočetní techniky, se přiklonilo na stranu Donalda Trumpa.
Zdroj: Store norske leksikon

  • Silicon Valley, světové centrum výpočetní techniky, se přiklonilo na stranu Donalda Trumpa.
  • Zdroj: Store norske leksikon

Exprezident a kandidát na budoucí hlavu Spojených států Donald Trump si na svou stranu připisuje mocné spojence. Poté, co se přestal tajit jeho podporou nejbohatší muž světa Elon Musk, který se v posledních dnech stal jedním z nejhorlivějších Trumpových podporovatelů, opustili ideály Demokratické strany také další podnikatelé z takzvaného Silicon valley, čili světového centra počítačové a výpočetní techniky.

Podle listu Los Angeles Times zveřejnil jeden z tamních nejvlivnějších podnikatelů David Sacks, který se v minulých dnech setkal s Donaldem Trumpem, seznam sedmnácti jmen, kteří vstoupili do kampaně a podporují nejen Trumpa, ale i kandidáta na viceprezidenta J. D. Vance. „Budoucnost našeho podnikání, budoucnost nových technologií a budoucnost Ameriky jsou doslova v sázce a Donald Trump je ta správná volba,“ uvedl další podnikatel a zásadní partner Elona Muska Ben Horowitz, přestože Silicon Valley a Kalifornie celkově jsou léta známé jako bašta demokratů.

Příklon těchto podnikatelů souvisí také se zdravotní kondicí Trumpova protivníka, současného prezidenta Joea Bidena. Toho vyzívají k odchodu z kampaně už i špičky Demokratické strany, k nimž se připojil dosavadní velký Bidenův zastánce, bývalý prezident Barrack Obama, v jeho sekretariátu Biden před lety působil jako viceprezident.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0712837827
Zahraniční

Začínají téct nervy. Kamala Harris mění rétoriku a útočí na Trumpa

Amazon
Ekonomika

Amazon sází na jadernou energii. Investuje miliardy do modulárních reaktorů

profimedia-0798841375
Zahraniční

Rutte udělal Zelenskému čáru přes rozpočet. Jeho „plán vítězství“ nepodpoří

jerusalem-980328_1280
Zahraniční

Lufthansa dostala za šikanu židovských cestujících nejvyšší pokutu v historii