neděle 7. července 2024

Síkela odletěl do Vietnamu posílit obchodní vztahy

Ministra průmyslu a obchodu Josef Síkela vyrazil na pracovní cestu do Vietnamu a Malajsie, aby posílil export a hospodářskou spolupráci asijských zemí s ČR.

Ministr průmyslu a obchodu Josef Síkela.

Ministr průmyslu a obchodu Josef Síkela.
Zdroj: Facebook Josef Síkela

  • Ministr průmyslu a obchodu Josef Síkela.
  • Zdroj: Facebook Josef Síkela

Podpora českých firem, spolupráce v energetice, leteckém průmyslu, strojírenství nebo těžebním průmyslu. To by měli být hlavní témata pracovní cesty ministra průmyslu a obchodu Josefa Síkely ve Vietnamu a Malajsii. „Hlavním cílem naší cesty je rozšíření úspěšné spolupráce s oběma zeměmi, se kterými jsme měli v loňském roce rekordní obrat vzájemného obchodu 4,4 miliardy dolarů. To z nich dělá stěžejní partnery pro české firmy, kterým chceme otevřít dveře novým příležitostem,” uvedl Síkela.

Mezi nejdůležitější témata ve Vietnamu patří podpora projektu výrobního závodu Škody Auto, který by měl spustit výrobu během příštího roku, rozšíření spolupráce a sdílení know-how s místní energetickou společností Vietnam Electricity a dalšími společnostmi z této oblasti nebo užší spolupráci v civilním letectví,“ doplnil ministr.

Nejdříve zavítal Síkela do vietnamské metropole Hanoj, kde bude společně s více než dvacítkou podnikatelů do středy 22. února, odkud se následně přesunou do hlavního malajsijského města Kuala Lumpur. „V rámci bilaterálních jednání chceme také zjistit možnosti spolupráce s Malajsií v oblasti dodávek zkapalněného zemního plynu,” oznámil Síkela.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: MPO

Související

profimedia-0883066902
Zahraniční

Putin podepsal s KLDR obrannou dohodu. Pro stejnou dorazil do Vietnamu

profimedia-0882776504
Zahraniční

Ulice Pchjongjangu zdobí Putinovy portréty. Ruský vůdce je v KLDR

GEL3cz8X0AAKZ-P
Domácí

Migrace v praxi. Počet cizinců v Praze se zvýšil za 20 let skoro o 300 tisíc

profimedia-0874687091
Zahraniční

Nový tchajwanský prezident složil přísahu. Chce posilovat vztahy s USA