pondělí 8. července 2024

Severokorejcům vadí K-pop. Na jih zase poslali balony s exkrementy

Hudební styl K-pop se těší zejména v Asii velké popularitě, v KLDR ale vadí. Jeho přeshraniční vysílání Pchjongjang trestá další zásilkou odpadu.

GPvqxCRWkAArDDJ

Odplata za K-pop, balon s odpadem.
Zdroj: X

  • Odplata za K-pop, balon s odpadem.
  • Zdroj: X

Jako provokaci chápou představitelé tuhého severokorejského režimu krok svého jižního souseda, který poblíž vzájemných hranic znovu instaloval ampliony, do kterých pouští hlášení, jež upozorňuje na škodlivost politiky tamního vůdce Kima Čong-una. Vysílání začalo na hranicích znovu po šesti letech poté, co KLDR na území svého souseda vypustila před dvěma týdny stovky balónů, které nesly odpadky a exkrementy.

Nově začala Jižní Korea do amplionů pouštět i skladby ve stylu K-popu, který se zejména v Asii těší velké oblibě. V KLDR je však zakázaný, a proto na sebe odvetná akce nenechala dlouho čekat. Od víkendu údajně na území Jižní Koreje přistálo minimálně 80 balónů, které nesly zmíněný náklad a další by měly být na cestě. Jak uvedla sestra severokorejského vůdce Kim Jo-čong, je amplionová akce Soulu předehrou k mnohem nebezpečnější situaci.

Napětí mezi oběma zeměmi se stále zvyšuje. Jihokorejci dokonce přistoupili k balonové odvetě, když nad Severní Koreu poslali náklad, který obsahuje flash disky s jihokorejskými televizními seriály nebo hudbou.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0763791193
Zahraniční

Na Soul letěly severokorejské balony, do Japonského moře zase raketa

profimedia-0884223940
Zahraniční Video

Požár továrny na baterie v Koreji, 23 mrtvých. U nás má stát podobná u Kraviné

czNmcy1wcml2YXRlL3Jhd3BpeGVsX2ltYWdlcy93ZWJzaXRlX2NvbnRlbnQvbHIvZmwzODU5MTc3NDE4MC1pbWFnZS1rcDJld291ZS1remVsMHFvNi5qcGc
Zahraniční

Provokace pokračují. Severokorejští vojáci jsou už potřetí za demarkační linií

profimedia-0883066902
Zahraniční

Putin podepsal s KLDR obrannou dohodu. Pro stejnou dorazil do Vietnamu