čtvrtek 19. září 2024

Sešívaní vyhráli a jdou na Lille

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 3. předkole Ligy mistrů nad belgickým týmem Union SG i ve druhém zápase. O výhře pražského klubu rozhodl Václav Jurečka. V boji o základní skupinu se Slavie utká s Lille.

Hráči Slavie po výhře nad Unionem

Hráči Slavie po výhře nad Unionem
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Slavie po výhře nad Unionem
  • Zdroj: Profimedia

Pražská Slavia vyhrála v úvodním domácím zápase proti Union SG 3:1. Do utkání na hřišti v Lotto Parku nastoupili slávisté jen s jedinou změnou v sestavě. Filipa Prebsla nahradil Tomáš Holeš, který nenastoupil do prvního utkání kvůli disciplinárnímu trestu.

Po úvodních šancích slávistického týmu se do velké šance dostal domácí celek. Sedm minut před koncem první půlky hlavičkoval do břevna Kinského branky Promise David. Do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Domácí hráči navázali na začátku druhé půle na hru z posledních minut a dostávali se do šancí. Situaci ale vždy vyřešil gólman Antonín Kinský. Slávisté neměli hru pod kontrolou, proto došlo v 65. minutě k dvojitému střídání, Masopusta nahradil David Douděra, Zafeirise Filip Prebsl.

V 84. minutě viděli fanoušci jediný gól utkání. Chorý přihrál Provodovi, který našel v pokutovém území Jurečku, který neměl problém uklidit míč do sítě.

„Odveta pro nás byla celkem náročná, protože soupeř ukázal své kvality. Celý zápas byl z naší strany hodně opatrný, moc jsme si toho vepředu nevytvořili. Vítězství si ale ceníme, díky tomu přispíváme i něco málo do koeficientu. Jsem moc rád, že jsme dnes vyhráli a můžeme se tak porvat v dalším kole o Ligu mistrů,“ sdělil pro klubový web střelec jediného gólu Jurečka.

V play off o Ligu mistrů se Slavia střetne s francouzským Lille. První utkání se odehraje na hřišti soupeře 20. srpna, odveta pak ve středu 28. srpna.

Royale Union Saint-Gilloise – SK Slavia Praha 0:1

Branky: 84. Jurečka

Zdroj: slavia.cz

Související

profimedia-0909716807.jpg
Fotbal Liga mistrů

City obranu Interu neprorazilo a tak má pouze bod, Celtic doma rozdrtil Slovan

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?

James Bello v pardubickém dresu
Fotbal Chance liga

Viktorián Bello odchází na hostování do Pardubic