čtvrtek 19. září 2024

Sešívaní mají nakročeno do Ligy mistrů, jako poslední jim stojí v cestě Lille

Fotbalisté pražské Slavie v závěrečném předkole Ligy mistrů vyzvou francouzský Lille. Úvodní zápas začíná v úterý od 21:00 na stadionu ve Valenciennes.

Trenér Slávie Jindřich Trpišovský.

Trenér Slávie Jindřich Trpišovský.
Zdroj: SK Slavia Praha

  • Trenér Slávie Jindřich Trpišovský.
  • Zdroj: SK Slavia Praha

Už jen poslední krok musejí udělat Slávisté na cestě za vysněnou Ligou mistrů. V závěrečném předkole změří síly s francouzským celkem Lille.

Úvodní utkání se sice bude hrát ve Francii, ale nikoliv na domácím stadionu Lille. Na multifunkčním Stade Pierre-Mauroy totiž ještě minulý týden zápolili házenkáři a basketbalisté účastnící se Olympijských her. Lille tak českého vicemistra vyzve na stadionu ve Valenciennes.

„Architektonickým zpracováním nám stadion ve Valenciennes trošku připomíná Eden. Škoda že nemá takovou kapacitu jako ten v Lille, asi ani atmosféra nebude tolik bouřlivá. I tak se ale nesmírně těšíme,“ hodnotil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Na adresu soupeře řekl kouč sešívaných, že očekává náročný dvojzápas proti kvalitnímu týmu. „Nestačí nám hrát dobře pouze v jednom duelu. Cíl je pro nás samozřejmě dobrý výsledek, ale ten větší cíl je týmový výkon. Nesmíme je pustit do ofenzivních manévrů, ve kterých jsou velmi silní, a k tomu potřebujeme udělat první krok, abychom měli příští týden dobrou výchozí pozici,“ uzavřel Trpišovský.

Utkání, které začíná v úterý ve 21:00 přinese českým divákům kanál Nova Sport 6. Odveta v pražském Edenu je na programu ve středu 28. srpna.

Autor: Ota Černý

Související

Ondřej Lingr se vrací do Slavie
Fotbal Chance liga

Lingr je zpátky ve Slavii

Nová posila Slavie Vladimir Perišič.
Fotbal Chance liga

Do Edenu přichází reprezentant Černé Hory

Hráči Viktorie Plzeň během utkání s Hearts
Fotbal Evropská liga

Plzeň doma vyzve Manchester, Slavia se utká s Fenerbahce

Lukáš Provod prodloužil v Edenu
Fotbal Chance liga

Provod prodloužil v Edenu do června 2029