pátek 4. října 2024

Sešívaní doma přivítají Ajax Amsterdam

Ve druhém kole ligové fáze Evropské ligy vyzve pražská Slavia na domácím hřišti nizozemský Ajax Amsterdam.

Ondřej Lingr na předzápasové konferenci

Ondřej Lingr na předzápasové konferenci
Zdroj: SK Slavia Praha

  • Ondřej Lingr na předzápasové konferenci
  • Zdroj: SK Slavia Praha

Slavia již dnes odehraje utkání proti slavnému Ajaxu Amsterdam. Jeden z nejúspěšnějších nizozemských týmů historie se představí ve Fortuna Areně.

Ajax už pár let ale jen vzpomíná na časy, kdy vyhrál všechny nejvýznamnější evropské trofeje. V uplynulé sezoně skončil v nizozemské lize až na pátém místě a příliš se mu nedařilo ani v evropském měřítku, v osmifinále Konferenční ligy vypadl s Aston Villou.

Nevydařená sezona měla za následek výměnu trenéra. Novým trenérem se stal trenér Francesco Farioli. Teprve pětatřicetiletý Ital je známý svým ofenzivním stylem hry. Dá se tedy očekávat, že Ajax nastoupí v rozestavení 4-3-3.

„Očekávám evropský zápas, moc se na to těším. Bude to zajímavé setkání dvou stylů. Narazí na sebe dva týmy s rozličnou typologií. Je šance, že by to mohl být velmi zajímavý zápas. Ajax má velkou sílu dopředu, mají rychlá křídla a silného útočníka,“ sdělil na tiskové konferenci trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Slavia je v zápase s Ajaxem favoritem. Na tiskové předzápasové konferenci mluvil italský trenér o Slavii s velkým respektem. Ajax se navíc kvůli zraněním bude muset obejít bez Jordana Hendersona, Wouta Weghorsta a Bertranda Traorého.

Slavii čeká hodně těžké utkání. V její prospěch hovoří nejen domácí prostředí, ale i výborné výsledky v evropských zápasech. Z posledních osmi utkání jich vyhrála hned sedm. Nestačila jen na italský velkoklub AC Milán.

Souboj Slavie s Ajaxem můžete sledovat od 18:45 na Nova Sport 5.

Zdroj: slavia.cz

Související

Losování třetího kola MOL Cupu.
Fotbal MOL Cup

Los domácího poháru: Sparta přivítá Zbrojovku Brno

Tomáš Chorý vstřelil vyrovnávací branku.
Fotbal Evropská liga

Slavia díky vydařené druhé půli s věhlasným soupeřem remizovala

Slávisté jednoznačně porazili Bohemians.
Fotbal Chance liga

Slavia ovládla malé derby a osamostatnila se na čele tabulky

Pavel Šulc slaví gól Frakfurtu.
Fotbal Evropská liga

Plzeň v divokém závěru vybojovala cennou remízu s Frankfurtem