pondělí 29. dubna 2024

Šeptal jako démon z hororu. Vrah bezdomovce jde do vězení na 11,5 roku

V krvi pervitin a v ruce nůž. Pražský bezdomovec Karel Ctibor jde za vraždu spolubydlícího ze squatu na více než 11 let do vězení.

profimedia-0770349339

Karel Ctibor u soudu.
Zdroj: Profimedia

  • Karel Ctibor u soudu.
  • Zdroj: Profimedia

Pražský městský soud trestal v kauze vraždy, která se stala loni v červnu mezi bezdomovci ve squatu na Praze 4. Za tu půjde jeden z obyvatel vybydleného domu, Karel Ctibor, do vězení na 11 a půl roku. Vraždu u soudu nepopřel, tvrdil však, že jednal v sebeobraně. Poškozený jej údajně sám napadl, škrtil a při tom šeptal jako démon z hororu. Proto jej pak Ctibor desetkrát bodl. Kromě vězení musí matce oběti zaplatit půl milionu korun jako odškodné.

Případ se stal loni 30. června a velkou roli v něm hrály drogy, kterých byli oba pravidelní uživatelé. V domě spolu bydleli pouze týden, předtím se seznámili na psychiatrické klinice. Poškozený Ctibora začal podezřívat z toho, že mu schovává věci, to odstartovalo jejich vzájemný spor odstartoval, který skončil tím, že Ctibor na spolubydlícího zaútočil nebozezem. Ten pak vyměnil za keramické nože. V době spáchání vraždy byli oba muži pod vlivem pervitinu.

Státní zástupkyně během projednávání případu vyvrátila Ctiborovu obhajobu, kdy tvrdil, že jej poškozený škrtil. Na jeho krku totiž nebyly žádné známky takové činnosti.

Autor: Jan Skala

Související

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier.
Domácí

Německý prezident přijede do Prahy

léky
Domácí Zdraví

Praha má high-tech centrum pro nová léčiva

profimedia-0703306076
Krimi

Doživotí: Vrah, který zastřelil pracovnici úřadu práce, z vězení už nevyjde

Praha,_Břevnov,_Malovanka,_tramvaj_T3
Domácí

Prahu čeká chaos ve veřejné dopravě. Pondělkem začne výluka na 20 linkách