úterý 22. října 2024

Senzační Krejčíková je po obratu ve finále Wimbledonu

Česká tenistka Barbora Krejčíková po parádním obratu porazila Jelenu Rybakinovou a postoupila do finále Wimbledonu. O trofej se utká s Italkou Paoliniovou.

Barbora Krejčíková je ve finále

Barbora Krejčíková je ve finále
Zdroj: Profimedia

  • Barbora Krejčíková je ve finále
  • Zdroj: Profimedia

Na začátku sezony by málokdo předpovídal, že se Barbora Krejčíková probojuje do finále Wimbledonu. Po zranění zad se pomalu dostávala do formy a až v All England Clubu se dostala do bývalá herní pohody.

Rybakinová vstoupila do začátku sebevědomě a rychle se dostala do vedení. Česká tenistka ztrácela podání a servis si poprvé udržela až za stavu 2:5. Rybakinová v první setu jasně dominovala, Krejčíkovou několikrát brejkla a set vyhrála. V druhém dějství začala dělat Kazaška chyby a Krejčíková toho využila. Osmadvacetiletá Češka si vytvořila náskok 4:2, udržela si servis, využila šestý setbol a dostala zápas do rozhodujícího setu.

Ve třetím setu ukázala Krejčíková, jak je na tom psychicky velmi dobře. Ve vypjatém setu ji téměř nic nerozhodilo a dovedla zápas po senzačním obratu do vítězného konce.

„Je to neuvěřitelné. Je velmi těžké vysvětlit, co teď cítím, ale je to hodně emocí, radosti i úlevy. Jsem velmi pyšná na svou hru i svůj bojovný výkon,“ sdělila Krejčíková v rozhovoru po zápase.

Krejčíková narazí ve finále na Jasmine Paolinovou, světovou sedmičku. Paoliniová zdolala v semifinále v napínavém souboji Donnu Vekičovou 2:6, 6:4, 7:6.

Češka se s Italkou utkala pouze jednou, před šesti lety v utkání prvního kola kvalifikace na Australian Open 2018. Obě hráčky byly tou dobou mimo první stovku. Krejčíková tehdy vyhrála hladce 6:2, 6:1.

BARBORA KREJČÍKOVÁ (32.) – Jelena Rybakinová (KAZ, 4.) 3:6, 6:3, 6:4

Zdroj: wtatennis.com

Související

Barbora Krejčíková.
Tenis

Skvělé! Wimbledonská vítězka Krejčíková si zahraje Turnaj mistryň

Tenis ilustrační.
Tenis

Auty ve Wimbledonu bude od příští sezony hlásit technika

Kateřina Siniaková.
Tenis

Senzace se nekoná, Siniaková nestačila na běloruskou ranařku

Kateřina Siniaková.
Tenis

K souboji Krejčíkové se Siniakovou nedojde