čtvrtek 19. září 2024

Senzace. Sparta ukazuje sílu i v Lize mistrů, Salzburk porazila 3:0

Pro třígólový skalp si přijeli hráči z města, které proslavil Mozart. Dnes skládali symfonie letenští. Soupeře, který potrápil největší fotbalové velkokluby, potopily vlastní chyby.

profimedia-0909543692.jpg

Sparta Praha dává o sobě vědět i ve světě.
Zdroj: profimedia

  • Sparta Praha dává o sobě vědět i ve světě.
  • Zdroj: profimedia

Vyrovnaný zápas čekali fotbaloví fanoušci při návratu Ligy mistrů na pražskou Letnou. Sparta ale ukázala, že to myslí opravdu vážně. Rakouský celek, který ještě loni porazil portugalskou Benficu, se dnes trápil. Úřadující mistr české ligy se nebál, předvedl, co umí a zaslouženě zvítězil.

Sparta se na svého soupeře vrhla hned v první minutě. A tlak se vyplatil. Letenští si vynutili soupeřovu chybu v rozehrávce. Do brejku se dostal Haraslín s jedinou myšlenkou, vstřelit branku. Nezadařilo se. Jeho ne úplně dobře umístěnou ránu vyrazil brankář Blaswich před sebe. Tam už ale čekal Kaan Kairinen, který svou pohotovou reakcí poslal Spartu ve druhé minutě do vedení 1:0.

Pražané nepolevili. Po dalším odkopu Salzburku si nachystal míč na kopačku sparťanský obránce Panák. Poslal dlouhý pas na Olatunjiho, který po zpracování poslal z úhlu míč do sítě rakouského celku. Na první pohled se zdálo, že Nigerijec zakončoval z ofsajdu, nicméně bránící Mellberg se z předešlé akce zapomněl vzadu. Gól platí, 2:0.

Do druhého poločasu šli domácí s větším klidem, koneckonců na Vindahlovu branku zatím neletěla ani jedna rána. Prostřídání mladíků ze Salzburku trenérovi nepomohlo. Do brejku se dostala sparťanská sedmička Olatunji. Namazal Qazimu Lacimu, který si míč ještě dovolil zaseknout. Dva bránící hráče a gólmana tím poslal na zem a zakončoval do prázdné brány. Chytrá a skvěle provedená branka značí vedení domácích 3:0.

Další změna skóre už nepřišla. Skvělá výhra 3:0 posunula Spartu na prozatímní třetí místo v celkové tabulce Ligy mistrů. Lepši start si ani nemohli Letenští přát. Příště čeká Spartu výlet do Stuttgartu. Pokud předvede podobný výkon jako dnes, může smýšlet o bodech i na německé půdě.

Sparta Praha - Salzburk RB, 3:0 (2:0)

Góly: 2' Kairinen, 42' Olatunji, 58' Laci

Autor: Ondřej Sutnar

Související

profimedia-0909046659.jpg
Fotbal Liga mistrů

Po 19 letech. Sparta rozjede Ligu mistrů na Letné se Salcburkem

profimedia-0905606833.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Extraliga mistrů světa začíná. Preview odstartuje Sparta se šampionem z Třince

profimedia-0893402083.jpg
Fotbal Přestup

Útok Sparty posílí další Kosovan. Z rumunského Rapidu má přijít Rrahmani

profimedia-0899493577.jpg
Fotbal Chance liga

Sparta zvládla strastiplný závěr utkání s Jabloncem, pohlídala si výhru