úterý 17. září 2024

Senátorka šířící dezinformace tvrdí, že noviny zveřejnily poplašnou zprávu

Kontroverzní titulek zvedl ze židle senátorku a známou šiřitelku dezinformací Janu Zwyrtek Hamplovou. Ta je přesvědčená, že redakce šíří poplašnou zprávu. Přitom sama patří k nejznámějším dezinformátorům a kvůli poplašné zprávě měla na krku policii.

image (2)

Jana Zwyrtek Hamplová
Zdroj: facebook

  • Jana Zwyrtek Hamplová
  • Zdroj: facebook

Covid jako poslední rána pro seniory a nemocné, Přibývá nakažených a úmrtí – to je titulek, který senátorku tak rozčílil spolu s větou, že covid opět zabíjí.

"V pátek podám na policii a na vědomí státnímu zastupitelství oznámení o podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Už toho mám zkrátka dost," oznámila na sociálních sítích a přidala paragraf z trestního zákoníku, který se týká šíření poplašné zprávy.

Sama přitom dlouhodobě a úporně šíří dezinformace a policie už jednou její jednání vyšetřovala právě kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy.

Opakovaně se vyjadřovala k opatřením za pandemie covidu-19, šířila nepravdivou informaci o tom, že ČEZ na jihu Moravy odpojuje elektroměry lidem, kteří nezvládají platit zvýšené zálohy za energie. Energetická společnost přitom v lokalitě vůbec nepůsobí.

Poté šířila dezinformaci, že za rozšířením tuberkulózy v Česku stojí výcvik ukrajinských vojáků ve vojenském újezdě Libavé. Za výrok se později omluvila. Pozdvižení vyvolal i její návrh na zavedení samostatných tříd pro romské děti tak, aby byly oddělené od dětí jiného etnika. Na Facebooku zase tvrdila, že vakcíny proti covidu zabily víc lidí než onemocnění samotné.

Související

profimedia-0908103005
Domácí

Žádné povodně nejsou! Dezinfoscéna odhalila strašlivé spiknutí

profimedia-0893553272
Zahraniční Sociální sítě

Sociální síť X ztrácí uživatele v EU

profimedia-0899965438
Zahraniční Volby USA

Trump sdílel obrázky vytvořené umělou inteligencí. Tvrdí, že ho podporuje Taylor Swift

Jana Černochová
Domácí

Munice byla předražená, tvrdí pirát. Šíří dezinformace, ohradila se Černochová