sobota 27. července 2024

Sedmileté děti zkopaly devítiletého chlapce, protože neměl peníze

Dvojice dětí v Benátkách nad Jizerou si svou oběť vyhlédla a nějakou dobu ho pronásledovala. Pak ho zastavili a chtěli po něm peníze. Chlapec žádné neměl, a protože ho malí násilníci pronásledovali dál, dal se na útěk. V tu chvíli na něj děti zaútočily.

Policie ČR

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Školákovi dvojice podrazila nohy a začala do něj kopat.

Skutek policisté právně kvalifikovali jako čin jinak trestný loupež ve formě spolupachatelství. Kvůli věku agresorů ale případ odloží. „Dítěti mladšímu patnácti let, které se dopustilo činu jinak trestného, lze uložit opatření, kterými jsou například výchovné povinnosti, výchovná omezení, ale také ochranná výchova. Policisté budou uložení takovýchto opatření navrhovat,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Obyvatelům města už došla trpělivost s děním v lokalitě Sladovna, kde se případ odehrál. „Tohle rozhodně není ojedinělá událost. Nejvíc mě štve, že rodiče těchto šikanátorů jsou extrémně citliví, pokud se někdo dotkne jejich dětí, ale že oni dělají jiným dětem peklo je v pořádku,“ uvedla jedna z obyvatelek města. Lidé už dokonce začali podepisovat petici za zvýšení bezpečnosti.

Případ také společně s policisty řeší vedení městského úřadu, sociálka a úřad práce. Jejich zástupci se dohodli, že například přitvrdí kontroly příjemců sociálních dávek a podpory v nezaměstnanosti. Chystá se prověřování, zda konkrétní příjemci skutečně mají nárok na dávky.

Související

dítě pláž
Světové dny

Den hraní v blátě

abduction-vs-kidnapping
Zahraniční

Rusové nabízí k adopci ukrajinské děti. Musí se vrátit k rodinám, hřímá Bílý dům

zrněné dítě v Gaze
Domácí

Násilí napáchané na dětech dosáhlo loni extrémní úrovně

podvýživa
Zahraniční

Více než jedno z pěti dětí do pěti let trpí vážnou podvýživou