Seagal připravuje mladé Rusy na válku

Současné aktivity amerického herce Stevena Seagala jsou něco, za co by mu určitě jeho nejslavnější filmový hrdina, veterán americké armády Casey Ryback z třicet let starého kasovního trháku Přepadení v Pacifiku, uštědřil nejeden políček.

Seagal

Steven Seagal a jeho škola aikido v Moskvě
Zdroj: Twitter

  • Steven Seagal a jeho škola aikido v Moskvě
  • Zdroj: Twitter

Americký herec Steven Seagal tvrdí, že se stal rusofilem. V geopolitické rovině tak Seagal zběhl na opačnou stranu, než tu, kterou řadu let prezentoval ve filmu rolemi amerických vojáků. Teď připravuje mladé Rusy na aktivní zapojení do války. V Moskvě totiž otevřel Národní centrum aikida, což je sport, v němž je Seagal držitelem sedmého stupně černého pásku a dosud patřil mezi celosvětově k nejuznávanější průkopníky této aktivity.

„Toto bojové umění může učinit svět lepším. Aikido odmítá agresivitu a hledá harmonii a fyzického i psychického rozvíjení osobnosti,“ řekl Seagal, když centrum otvíral. Hned na to ale přišla ruská tisková agentura TASS s prohlášením, že prostory budou sloužit především pro výcvik vojáků aktivně sloužících v ozbrojených složkách.

Sedmdesátiletý americký herec je, stejně jako francouzský kolega Gérard Depardieu, podporovatelem režimu ruského prezidenta Vladimira Putina a v Moskvě dokonce našel svůj nový domov. Dál ale také účinkuje v amerických filmech. Ty, které natočil po roce 2000 jsou ale terčem nemilosrdné kritiky, která zdůrazňuje nevalné Seagalovy herecké kvality i špatně napsané role, které jen stěží dosáhnou jeho klasických úloh ve snímcích jakými bylo zmíněné Přepadení v Pacifiku, Aljaška v plamenech či Glimmer Man.

Autor: Jan Skala

Související

241821319_401309894686650_5543777500043057727_n
Zahraniční

Fico v orbánovských stopách. Příští rok chce jet do Moskvy na oslavy konce války

3234710388_5ca9ea8cd1_b
Zahraniční Válka na Ukrajině

Rusko zvýší válečné výdaje, dá na ně skoro půlku státního rozpočtu

GYp1egWWwAEP8K4
Zahraniční

Duda má problém. Za účast na Zemanově večírku ho tepe polská vládnoucí klika

Donald Trump
Zahraniční

Válku vyřešíme dohodou, věří Trump. Mám velmi dobré vztahy s Putinem, řekl