středa 3. července 2024

Ščotka si zahraje finále, účast Krejčíka je nejistá

Obránce Jan Ščotka nahradí na soupisce nemocného Jakuba Fleka. Otazník visí nad Jakubem Krejčíkem.

Jan Ščotka naskočí do finále

Jan Ščotka naskočí do finále
Zdroj: Profimedia

  • Jan Ščotka naskočí do finále
  • Zdroj: Profimedia

Trenéři české reprezentace dopsali na soupisku obránce Jana Ščotku. Tímto krokem zareagovali na disciplinární trest obránce Jana Rutty, který do finálového boji nastoupit nemůže. Rutta dostal od disciplinární komise IIHF distanc na jeden zápas za hru loktem. Osmadvacetiletý Ščotka naskočí do zápasu na letošním mistrovství světa poprvé.

„Vzhledem k tomu, že Jakub Flek kvůli onemocnění nemůže pokračovat v turnaji, byl během dopoledne zahájen proces jeho nahrazení na české zápasové soupisce jiným hráčem. Lékařská komise mistrovství světa vše potvrdila ve zrychleném režimu a díky tomu jsme na českou soupisku mohli dopsat obránce Jana Ščotku, který tak může nastoupit do dnešního finále proti Švýcarsku,“ sdělil manažer národního týmu Milan Hnilička.

Velký otazník visí nad dalším obráncem Jakub Krejčíkem. Sparťanský bek schytal během utkání proti Švédsku ránu pukem přímo do obličeje. Děsivá rána znamenala odchod do kabin, krvavé skvrny na ledě a šití. Dvaatřicetiletý Krejčík dohrával zápas s ochrannou mřížkou. Po zápase zamířil rovnou do nemocnice, kde se dozvěděl předpokládanou diagnózu, zlomený nos. Jeho účast ve finále je ohrožena. O Krejčíkovo nástupu do utkání se rozhodně nejpozději dvě hodiny před startem utkání, kdy realizační tým musí nahlásit sestavu na finálový zápas.

„Kuba utrpěl zranění v obličeji, od toho momentu je v péči lékařů. Uvidíme, jak se to vyvine, roli hraje každá minuta,“ sdělil asistent trenéra Jiří Kalous. „Chce hrát, ale na prvním místě je jeho zdraví. Ale pořád máme ještě čas a prostor jednat,“ dodal.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

Juraj Slafkovský na letošním šampionátu
Hokej NHL

Slafkovský všechny překvapil! Podepsal osmiletý kontrakt

Filip Sandberg
Hokej Tipsport ELH

Do Litvínova přichází mistr švédské ligy

Brankář Sergej Bobrovskij se Stanley Cupem
Hokej NHL

Stanley Cup vyhrála poprvé v historii Florida

Roman Málek
Hokej

Málek končí ve Slavii, odchází trénovat do Kladna