neděle 7. července 2024

Schick s Hložkem zařídili výhru Leverkusenu

Čeští fotbalisté Patrick Schick a Adam Hložek zařídili vítězství v Evropské Lize nad Molde 5:1. Hložek se trefil dvakrát, Schick jednou.

Adam Hložek

Adam Hložek
Zdroj: Profimedia

  • Adam Hložek
  • Zdroj: Profimedia

Hráči Leverkusenu od prvních minut na hřišti dominovali. Svou převahu potvrdili hned v 6. minutě. Robert Andrich posunul balon na Schicka, který obešel bránícího hráče a z dvaceti metrů zakončil, 1:0. O pár minut později vystřelil z podobné vzdálenosti Adam Hložek, ale pálil nad. Ve 22. minutě vedl Bayer po krátce rozehraném rohovém kopu 2:0. Domácí si o dvě minuty později vytvořili už třígólový náskok. Martin Ellingsen z norského Molde si vstřelil vlastní gól, 3:0.

Před přestávkou měl dobrou příležitost skórovat Patrik Schick. Jeho střela ale šla jen do tyče. Hložkova následná střela šla nad břevno.

Ve druhém poločase se prosadil hned dvakrát Adam Hložek. Po rychlém úniku střelou pod břevno zvýšil na 4:0. Byl to Hložkův první gól v Evropské lize v aktuální sezoně. O deset minut později přidal další. Hložek pálil zpoza vápna a vstřelil pátý gól Leverkusenu. Hosté dokázali už jen snížit na konečných 5:1.

„Pro klub je důležité, aby se všichni hráči cítili připraveni a abychom měli v týmu zdravou konkurenci. Nálada v týmu je dobrá, všichni se snaží, a to je to, co nás v současné době činí úspěšnými,“ řekl na sociální platformě X trenér Leverkusenu Xabi Alonso.

Zdroj: bayer04.de

Související

Los pohárů.jpg
Fotbal Liga mistrů

Slovan Bratislava zamíří do Severní Makedonie

Ademola Lookman byl hrdinou finále Evropské ligy.
Fotbal

Atalanta vyhrála Evropskou ligu, Lookman hattrikem zastavil Leverkusen

Patrik Schick plní v klubu roli žolíka.
Fotbal Evropská liga

Mistra Bundesligy s Čechy v sestavě čeká finále Evropské ligy

Patrik Schick oslavuje vstřelený gól
Fotbal Evropská liga

Fantastický Schick rozhodl v nastavení o postupu Leverkusenu