neděle 29. září 2024

Sauny ve Znojmě budou dál společné, hlavně ženy tam proto přestaly chodit

Nepříjemný šok čekal návštěvníky nově otevřeného městského bazénu ve Znojmě, který nahradil uzavřené Městské lázně, když se vydali do sauny. Je totiž společná pro muže i ženy. Protesty ani petice nepomohly.

20230823-191039-1215385a8255130

Sauny jsou ve Znojmě společné pro ženy i muže.
Zdroj: Město Znojmo

  • Sauny jsou ve Znojmě společné pro ženy i muže.
  • Zdroj: Město Znojmo

Radní města prý nenašli důvod, proč provoz několika druhů saun v určitých hodinách oddělit zvlášť pro ženy a zvlášť pro muže.

„Každý se nechce ukazovat před druhým pohlavím v bezplavkové zóně. Kromě toho si to někteří, zvláště mladí muži, vyložili tak, že i vířivka patří do bezplavkové zóny. Byla jsem tam se 14letou dcerou a ta se vyjádřila, že ve vířivce je naposledy, že tenhle zážitek s partou nahatých chlapů jí fakt stačil,“ svěřila se jedna z kritiček novinky. "Ve spoustě měst u nás mají ve společných saunách vyhrazený nějaký čas jen pro ženy a jen pro muže. Nechápu, proč to nejde ve Znojmě," přidala se další.

Zastupitel města Jiří Kacetl se zase podělil o případ s tamní učitelkou. „Svěřila se mi jedna starší učitelka, co chodívala do dámské sauny, že vyzkoušela nynější společnou a že už tam bohužel chodit nemůže. Potkala se tam s tatínkem a dětmi, které učí. Jde o jistou důstojnost pohlaví a profesního stavu,“ vysvětlil, proč také stál o vyhrazení časů pro ženy a muže zvlášť.

Přestože především milovnice saunování žádaly o pár vyhrazených hodin týdně jen pro ženy, mají smůlu. Rada města to odmítla.

Související

Bývalá hasičárna.
Domácí

Znojmo koupí zchátralou hasičárnu, má se proměnit na úřad. Opozice je proti

20220422_181504-2
Domácí

Rakouští železničáři nevykládají dřevo. Znojmo proto ničí kolony kamionů

lékaři
Domácí

Jižní Morava hlásí velký nedostatek lékařů. Nemocnice už omezují péči

Brno
Domácí

Z Brna do Znojma pojedou vlaky místo dvou hodin jen 25 minut