neděle 6. října 2024

Satoranský se stal Basketbalistou roku, u žen vládla Reisingerová

Už poosmé si Tomáš Satoranský odnesl trofej za nejlepšího českého basketbalistu roku. Nejlepší českou basketbalistkou se stala Julie Reisingerové.

Tomáš Satoranský s Julií Reisingerovou

Tomáš Satoranský s Julií Reisingerovou
Zdroj: Václav Mudra/CZ.BASKETBALL

  • Tomáš Satoranský s Julií Reisingerovou
  • Zdroj: Václav Mudra/CZ.BASKETBALL

Tomáš Satoranský na pomyslném trůnu vystřídal Jana Veselého. Satoranský před sezonou ukončil své působení v NBA a vrátil se do Evropy. Ve španělské Barceloně se stal důležitou součástí týmu. S týmem se Satoranský dostal do Final Four Euroligy. Katalánský klub prohrál oba zápasy a skončil v semifinále. Na druhém místě se umístil další hráč Barcelony Jan Veselý.

Julie Reisingerové obhájila vítězství z minulého roku. Pětadvacetiletá hráčka se stěhovala ze španělské Salamancy do italského Schia.

„Tenhle rok si toho cením o něco víc než vloni. Byla to hodně dlouhá a těžká sezona, kterou poznamenalo dlouhodobé zranění. O to víc jsem ráda, že jsem to letos znovu vybojovala,“ řekla Reisingerová pro web cz.basketball.

Do Síně slávy vstoupily členky stříbrného týmu z mistrovství Evropy 1989 Irma Valová, Eva Blažková Kalužáková, Hana Zarevúcká a Ivana Nováková Kotíková.

Zdroj: cz.basketbal

Související

profimedia-0877985032.jpg
Ostatní Basketbal

Zklamání. Barcelona titul neobhájí, letos nezískala jedinou trofej

profimedia-0851111415.jpg
Ostatní

Satoranský řídil českou výhru