pátek 18. října 2024

Šance jsou vyrovnané. Kamala Harris srovnala Trumpův náskok nad Bidenem

Odstoupení Joea Bidena a podpora Kamaly Harris výrazně zamíchaly kartami předvolebních průzkumů. Vítězství Donalda Trumpa už tak jistě nyní nevypadá.

GTNF2_1WoAA_FXe

Kdo z nich povede Ameriku další čtyři roky?
Zdroj: X

  • Kdo z nich povede Ameriku další čtyři roky?
  • Zdroj: X

Naděje, že demokraté obsadí na další čtyři roky Bílý dům, značně vzrostly. Jestliže Joe Biden zaostával za Donaldem Trumpem zhruba o šest procent, poté, co odstoupil z kampaně a jeho post převzala viceprezidenta Kamala Harris, jsou čísla pro Demokratickou stranu výrazně lepší. Podle posledních průzkumů jsou šance Kamaly Harris a Donalda Trumpa vyrovnané. A to i přesto, že Trump prohlašuje, že viceprezidentka bude výrazně jednodušším soupeřem než Biden. Svou sílu s ní chce porovnat v co nejbližší době před televizními kamerami.

Sama strana však nominaci viceprezidentka na post šéfa Bílého domu, zatím nepotvrdila. Přesto má podle světových agentur podporu většiny delegátu, definitivní rozhodnutí padne na sjezdu v Chicagu, který se koná ve dnech 19. až 22. srpna. V té době však do voleb bude zbývat pouhých 75 dnů, během kterých bude muset strana rozjet přesvědčivou kampaň.

Tu chce Kamala Harris postavit na právu žen na potrat. V otázce pomoci Ukrajině zastává názory Joea Bidena a sice zachovat či dokonce zvýšit dodávky vojenského materiálu.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0712837827
Zahraniční

Začínají téct nervy. Kamala Harris mění rétoriku a útočí na Trumpa

Amazon
Ekonomika

Amazon sází na jadernou energii. Investuje miliardy do modulárních reaktorů

profimedia-0798841375
Zahraniční

Rutte udělal Zelenskému čáru přes rozpočet. Jeho „plán vítězství“ nepodpoří

jerusalem-980328_1280
Zahraniční

Lufthansa dostala za šikanu židovských cestujících nejvyšší pokutu v historii