sobota 27. dubna 2024

Sainz přerušil Verstappenovu sérii

Španěl využil Nizozemcova odstoupení ze závodu.

profimedia-0859171012.jpg

Carlos Sainz mladší.
Zdroj: ČTK / AP / Theo Karanikos

  • Carlos Sainz mladší.
  • Zdroj: ČTK / AP / Theo Karanikos

Komu vadilo, že ve Formuli 1 vyhrává jednu Velkou cenu za druhou Nizozemec Verstappen, ten si přišel na své při australské Grand Prix. Suverén posledních let odstoupil kvůli technickým problémům.

Se svým Ferrari zvítězil Španěl Carlos Sainz. „Byl to vážně dobrý závod. Cítil jsem se výborně,“ pochvaloval si v cíli syn stejnojmenné legendy rally.

„Jasně, jsem utahaný, zvlášť psychicky, nebylo to nejjednodušší, ale naštěstí jsem víceméně mohl jet svým tempem. Měl jsem pod kontrolou pneumatiky i všechno ostatní,“ svěřil se devětadvacetiletý borec.

Vzápětí svoje slova upřesnil. „Nebyl to ani nejtěžší závod, ale každopádně jsem hrozně šťastný a strašně hrdý na tým,“ prohlásil.

Aby té radosti u Ferrari nebylo málo, dojel druhý Monačan Leclerc. „Být s Charlesem na nejvyšších dvou příčkách je úžasné. Ukazuje to, že tvrdá práce se vyplácí,“ komentoval to vítěz.

V průběžném pořadí mistrovství světa se Leclerc vyšvihl na druhé místo a přiblížil se Verstappenovi na rozdíl čtyř bodů – stejně jako Ferrari Red Bullu v Poháru konstruktérů.

Autor: Jakub Holý
Zdroj: formula1.com

Související

profimedia-0863083271.jpg
Ostatní

Red Bull už zase vládne Formuli 1

33221713056_a80122a4dd_b
Zahraniční

Pilot formule se shledá s ukradeným Ferrari po desítkách let

profimedia-0853240401.jpg
Ostatní

Verstappen si užil super den

Niki Lauda v roce 2011.
Ostatní

Legendární rakouský pilot Formule 1 Niki Lauda by dnes oslavil 75. narozeniny