středa 2. října 2024

Rytíři nadále překvapují, odnesl to Třinec

Kladenští Rytíři na domácím ledě ještě neprohráli. Kometa porazila Pardubice a Energie nestačila na Liberec.

Rytíři porazili doma Třinec

Rytíři porazili doma Třinec
Zdroj: Profimedia

  • Rytíři porazili doma Třinec
  • Zdroj: Profimedia

Kladno je doma stoprocentní

Hokejisté Kladna po výhrách nad Spartou a Kometou překvapili dalšího favorita. Tentokrát jejich domácí nadvládu odnesli Oceláři. Úřadující mistr z Třince je ve venkovních zápasech bezzubý a předvedl to i v Kladně.

Oceláři dokázali v druhé třetině vyrovnat díky nešťastnému vlastnímu gólu Mariana Adámka. Třinec nedokázal v utkání využít přesilovku pět na tři. Vítězný gól vstřelil kladenský útočník Antonín Melka. Kladno se nečekaně drží v extraligové tabulce na šestém místě.

RYTÍŘI KLADNO – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Jarůšek (Filip, Šenkeřík), 31. Strnad (Pietroniro), 35. Melka (Jarůšek, Smoleňák) – 26. Adámek (Vrána, Dravecký), 32. Cienciala (Čacho, Nedomlel)

Kometa porazila Dynamo

Kometa potřebovala po nevydařeném vstupu do sezony uchlácholit své fanoušky a s Pardubicemi chtěla bodovat. Pardubičtí hráči ale na Kometu vletěli a po 16 vteřinách otevřeli skóre. Domácí vyrovnali ve 24. minutě z přesilové hry, po krásné spolupráci pardubických hokejistů poslal opět Dynamo do vedení Martin Kaut. Kometa se ale s tímto výsledkem nehodlala smířit a znovu vyrovnala. O výhře muselo nakonec rozhodnout prodloužení, ve kterém byli úspěšnější domácí hráči.

HC KOMETA BRNO – HC DYNAMO PARDUBICE 3:2 po prodloužení (0:1, 2:1, 0:0–1:0)

Branky a nahrávky: 25. Rachůnek (Pospíšil, Cingel), 33. Marcinko (Pospíšil, Švrček), 65. Zbořil (Rachůnek) – 1. Čerešňák (Poulíček, Mandát), 30. Kaut (Červenka, Paulovič)

Tygři poprvé doma brali tři body

Hokejisté Liberce před zápasem s Energií doma ještě nevyhráli, po utkání s Karlovými Vary si ale mohli oddechnout. O vítězství Tygrů rozhodla druhá třetina, během které liberečtí hráči vstřelili tři branky.

„Pro nás jsou to velice cenné tři body. Bylo to páté domácí utkání a jsme nesmírně šťastní, že bereme doma první tři body v sezóně. Za to patří celému týmu velká pochvala,“ sdělil po utkání trenér Liberce Jiří Kudrna.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC ENERGIE KARLOVY VARY 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Galvas (Derner), 26. Kelly Klíma (Faško-Rudáš), 29. Faško-Rudáš (Lantoši, Ivan), 33. Ryšavý (A. Musil) – 5. O. Beránek (Jaks), 59. D. Moravec

Související

Hráči Litvínova se radují z gólu
Hokej Tipsport ELH

Litvínov výhrou nad Motorem potvrdil první příčku

Litvínovští hráči na střídačce
Hokej Tipsport ELH

Litvínov vytvořil nový extraligový rekord

Sparta brala tři body v Pardubicích
Hokej Tipsport ELH

Šlágr kola ovládla Sparta

Hráči Litvínova ještě nepoznali porážku
Hokej Tipsport ELH

Litvínov je stále stoprocentní, Plzeň vyhrála po prodloužení