Rytíři doma poprvé ztratili body

Domácí dominanci Kladna narušily Karlovy Vary. Energie porazila Rytíře po prodloužení 3:2.

Rytíři před brankou Energie

Rytíři před brankou Energie
Zdroj: HC Energie Karlovy Vary

  • Rytíři před brankou Energie
  • Zdroj: HC Energie Karlovy Vary

Kladenským hokejistům se vstup do utkání povedl a ve 13. minutě otevřeli při přesilové hře skóre. Radek Smoleňák byl v brankovišti na správném místě a tečoval puk branky. Energie srovnala těsně před koncem druhé třetiny. Minutu před odchodem do šaten vyrovnal z pravého kruhu David Moravec.

Karlovy Vary využily v 50. minutě početní výhodu a poprvé v zápase se ujaly vedení. Norský reprezentant Eirik Salsten přiblížil Energii k výhře. Radek Smoleňák se ale s první domácí prohrou nechtěl smířit. Necelé tři minuty před závěrečnou sirénou opět tečí dostal kotouč za Frodlova záda.

V nastavení byli domácí lepším týmem, ale nedokázali využít přečíslení dva na jednoho. O vítězství Energie rozhodl Eirik Salsten, který využil chyby Rytířů a překonal gólmana Lukeše.

„Z naší strany to byl nepovedený zápas. Chyběl nám hlavně pohyb, na kterém je naše hra založená. Zbytečně jsme to tam i překombinovávali, pořád jsme někoho hledali, až po gólu na 1:2 jsme to najednou zjednodušili a dostali se do tlaku. Ten přinesl vyrovnání. V prodloužení jsme neproměnili dvě šance a z protiútoku jsme dostali gól. Mrzí nás to, bylo tady hodně diváků. Doufáme, že v dalším zápase se zase zvedneme,“ okomentoval prohru trenér Kladna David Čermák.

RYTÍŘI KLADNO – HC ENERGIE KARLOVY VARY 2:3 v prodloužení (1:0, 0:1, 1:1–0:1)

Branky a nahrávky: 13. Smoleňák (Tralmaks, Ticháček), 58. Smoleňák (Tralmaks, Ticháček) – 39. D. Moravec (Gríger, Jiskra), 51. Salsten (Gríger, Ilomäki), 63. Salsten (Ilomäki, Jaks)

Zdroj: hokejkv.cz

Související

Hráči Olomouce vyhráli nad Spartou
Hokej Tipsport ELH

Kohouti ukončili vítěznou sérii Sparty

Rytíři porazili doma Třinec
Hokej Tipsport ELH

Rytíři nadále překvapují, odnesl to Třinec

Hráči Litvínova se radují z gólu
Hokej Tipsport ELH

Litvínov výhrou nad Motorem potvrdil první příčku

Jakub Škarek v utkání proti Philadelphii
Hokej NHL

Brankáři Vladař a Škarek vychytali výhry