pátek 18. října 2024

Ruský nácek se soudí kvůli pamfletu, který ho označil za neonacistu z Ukrajiny

Pořádnou ostudu si uřízla ruská propaganda. Tamní ministerstvo zahraničí totiž vydalo brožuru Ukrajina: nové centrum světového nacismu, ve které se urputně snaží doložit například to, že nacistickou Ukrajinu podporují nacistická Evropská unie a USA.

ukr4otitul.jpg

Titulní stránka spisu.
Zdroj: Ruské ministerstvo zahraničí

  • Titulní stránka spisu.
  • Zdroj: Ruské ministerstvo zahraničí

Kromě očividných lží si ale ministerstvo taky popletlo nácky.

Ruský neonacista Alexej Milčakov známý pod přezdívkami Fritz a Srb je spoluzakladatelem Sabotážní útočné průzkumné skupina DShRG, neonacistické polovojenská jednotky, která působí pod Wagnerovci. Jeho fotku pokládali autoři pamfletu za snímek ukrajinského neonacisty Jena Melnikova. Milčakov tvrdí, že šíření jeho fotografie a záměna s ukrajinským neonacistou poškodilo jeho obchodní pověsti a způsobilo mu hluboké morální utrpení. Po ministerstvu chce odškodné dva miliony rublů, to je asi 530 tisíc korun.

Pamflet tvrdí, že Ukrajina se zaměřila na okultismus a satanismus

Dílko vydané kromě ruštiny také v angličtině, francouzštině a španělštině popisuje celou škálu klišé nahromaděných při vojenském konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou: od nacistů po biologické laboratoře. "Dokumenty a fotografie uvedené v publikaci nám umožňují sledovat historii ukrajinského nacismu od druhé světové války až po současnost," uvádí se v popisu.

Začíná seznamem údajně všeobecně uznávaných hrdinů Ukrajiny, mezi nimi je například Stepan Bandera. Zdůrazňuje se také, že Euromajdan byl státním převratem, po němž se k moci dostali nacisté. Nechybí množství konspiračních teorií, spekulací a klišé i falešné fotografie, třeba snímek Adolfa Hitlera a mrtvého Hitlerova dvojníka, kterého pokládá za skutečného diktátora.

Další snímek ukazuje neexistující laboratoře Pentagonu na území Ukrajiny. Podle propagandistů slouží pro výrobu biologických zbraní a jejich testování. Jiné fotky mají doložit tvrzení, že obilí vyvážené z Ukrajiny končí jako krmivo pro prasata v zemích EU, zatímco děti v Africe hladoví.

Píše se také o tom, že Ukrajina odmítla pravoslaví a dala se na cestu okultismu, satanismu, démonismu a pohanství. Důkazy jsou nevyvratitelné: komentáře na sociálních sítích a zpráva o domovních prohlídkách a zatčení opata Kyjevsko-pečorské lávry.

LGBT propagandu podle spisku údajně praktikuje kancelář prezidenta Volodymyra Zelenského, prý také roste počet homosexuálních znásilnění v ukrajinské armádě, v níž působí celý prapor vojáků, kteří mají rádi muže .

Související

53395568171_ee9bde434c_b
Zahraniční

Západu se ukrajinský plán nelíbí. Zelenskyj pro něj hledá podporu doma

lugu-lake-8679121_640
Zahraniční Video

Pozorovatel velryb strávil na moři týdny bez jídla, teď bojuje o život v nemocnici

Military_Band_of_Korean_People's_Army_at_VDNKh_in_Moscow
Zahraniční

Severokorejci v ruských barvách. Svět nové spojenectví tvrdě kritizuje

atomový výbuch
Zahraniční Výročí

Před 60 lety se Čína se připojila k jaderným mocnostem