čtvrtek 19. září 2024

Rusko přiznalo, že uneslo 700 tisíc ukrajinských dětí

Šéf ruského parlamentního výboru pro zahraniční vztahy Grigorij Karasin zároveň přišel s neuvěřitelným tvrzením: nařkl Kyjev a Mezinárodní soudní tribunál ze zločinů proti nezletilým.

little-girl-7202587_1280

Ilustrační foto.
Zdroj: pixabay.com

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: pixabay.com

„Kyjevské úřady nadále parazitují na citlivém tématu dětí,“ prohlásil na svém telegramovém účtu Karasin. Uvedl také, že v posledních letech našlo v Rusku útočiště sedm set tisíc dětí, které uprchly před bombardováním a ostřelováním zóny konfliktu na Ukrajině. Mnoho z nich se svými rodiči, děti z dětských domovů se svými vychovateli.

„Je známo, že Rusko se na rozdíl od některých evropských zemí vždy chovalo k dětem ohleduplně a vřele,“ pokračuje absurdní Karasinovo vyjádření.

karasin

Karasin také oznámil, že vznikla zvláštní parlamentní komise Rady federace a Státní dumy, která má vyšetřit zločiny kyjevského režimu proti nezletilým. Poprvé zasedala 30. června.

Ukrajina má přesné informace o 19,5 tisících deportovaných dětech, nikdo ale prý neví, kde jsou. Ukrajina odhadovala, že na ruském území zmizelo až 300 tisíc dětí, Karasinovo prohlášení je tak překvapivě vysoké.

Mezinárodní trestní soud v Haagu vydal na jaře zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina a zmocněnkyni pro práva dětí Mariji Lvovu-Bělovu za válečné zločiny právě kvůli únosům ukrajinských dětí z okupovaných území do Ruska.

Související

soldier-2533669_1280
Zahraniční

Nabídli chudým Indům práci, Rusko je pak poslalo na frontu

Nadezhda_Tolokonnikova_and_Maria_Alyokhina
Zahraniční

Tažení proti Pussy Riot nekončí. Na seznamu hledaných jsou další členové

5988202592_335a0a8878_b
Zahraniční

Ukrajinci se pokouší dostat do Ruska. Znovu skrz hranice s Kurskou oblastí

35247813152_4801bf72bd_b
Zahraniční

Německo se radikalizuje. Po úspěchu pravicové AfD posilují také komunisté