sobota 5. října 2024

Rotvajler srazil seniorku. Ta teď požaduje po jeho majiteli statisíce

Komplikované zlomeniny způsobil seniorce pád potom, co do ní při hře narazil rotvajler. Jeho majitel je teď obviněný z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Žena po něm navíc požaduje odškodné.

rotvajler

rotvajler
Zdroj: Pixabay

  • rotvajler
  • Zdroj: Pixabay

Přes 200 tisíc korun požaduje 76letá žena z Klatov po majiteli psa, kvůli kterému skončila v nemocnici s komplikovanými zlomeninami. Svůj požadavek vznesla ve středu u klatovského okresního soudu, který případ projednává. Žena zdůraznila, že pro ni skončil aktivní život. Před zraněním prý chodila na túry, dnes se i přes intenzivní rehabilitace při chůzi neobejde bez francouzských holí. Soud jednání odročil, vyhověl totiž žádosti obviněného zvolit si advokáta.

K incidentu došlo loni v létě, když žena procházela klatovským sídlištěm okolo dvou mužů, kteří psovi házeli míček. Ten se mu odrazil od tlamy a doskákal až k ženě. Pes se po něm vrhnul, zezadu do ženy vrazil a ta se skácela k zemi. I když se zvíře nezachovalo agresivně a šlo jen o nešťastnou náhodu, v neprospěch obviněného hraje hlavně to, že rotvajler byl bez vodítka a náhubku. 

Autor: Nikola Velkoborská

Související

Portrét-Jiřího-Wonky
Domácí

Absurdní verdikt: Soud měl Wonku odškodnit, místo toho ho připravil o tisíce

Andrej Babiš
Domácí

Soud rozhodl v Babišův prospěch. Nemusí se omlouvat za výroky o Vrběticích

technology-police-car-roof-blue-light-preview
Krimi

Podobnost čistě náhodná. V Semilech i Klatovech zabila žena svého partnera

Kylie Mckenzie.
Tenis

Za zneužití koučem vysoudila tenistka devět milionů dolarů