Rotterdam je na nohou. Večer tam vraždil islamista s nožem v ruce

Podobně jako v německém Solingenu na konci srpna se vraždilo nyní i v nizozemském Rotterdamu. V hlavní roli byly dva dlouhé nože a heslo Alláhu akbar.

profimedia-0909916588

Rotterdamské záchranné složky po útoku islamisty.
Zdroj: Profimedia

  • Rotterdamské záchranné složky po útoku islamisty.
  • Zdroj: Profimedia

S výkřikem Alláhu akbar, který je typický pro blízkovýchodní džihádisty, se vrhl na svou oběť zatím neznámý pachatel v nizozemském přístavním městě Rotterdamu. Jednoho člověka ubodal a druhého těžce zranil. Sám pachatel skončil v nemocnici, odkud poputuje do rukou policie. Ta zatím zjišťuje jeho totožnost a motiv počínání. Podle nizozemských médií byl útočník ozbrojený dvěma velkými noži a počet jeho obětí měl být mnohem větší.

Večerní rotterdamský útok je podobný tomu, který se minulý měsíc stal v německém Solingenu. Tam 26letý běženec ze Sýrie při městských slavnostech ubodal tři lidi a dalších osm zranil. I on používal heslo Alláhu akbar a byl s největší pravděpodobností vedený náboženskými důvody, kdy chtěl připravit o život co nejvíce lidí.

Nizozemsko před pár dny vyhlásilo, že bude proti islamistům a nelegálním migrantům postupovat velmi tvrdě, i bez souhlasu Evropské unie, která zatím preferovala integraci žadatelů o azyl do západních společností.

Autor: Jan Skala

Související

GX1j7SPWAAAfRP1
Zahraniční

Brutální vražda transgender influencerky. Den po schválení zákona proti LGBTQ+

profimedia-0909077959
Zahraniční

Džihádisté udeřili na hlavní město Mali. Výsledkem je 77 mrtvých

zbraň
Krimi

Sedmičlenná rodina v Jihoafrické republice byla povražděna při sledování televize

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy