pondělí 16. září 2024

Romská svatba v Klatovech: Jeden zraněný a tři zatčení

V Klatovech na západě Čech bylo o víkendu pořádně rušno. V restauraci za městem, která je oblíbeným místem pro pořádání svateb byla v sobotu tradiční romská veselka. Ta se ale neobešla bez incidentu. Jeden muž skončil v nemocnici, další tři na policii.

Policie ČR

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Klatovští policisté vyjížděli v sobotu kolem šesté hodiny večerní k ohlášené rvačce. Ta se odehrála na romské svatbě v restauraci za městem. Tři svatebčané tam napadli 43letého muže, který si stěžoval na hluk. Napadený utrpěl zranění, se kterým skončil v nemocnici. "Muži byli zadrženi a převezeni do policejní cely. Případ si převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví," řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Podle záchranářů utrpěl muž vážnější úraz hlavy. "Nejprve byl převezen do Klatovské nemocnice a následně do Fakultní nemocnice v Plzni," doplnila Mária Svobodová, mluvčí ZZS Plzeňského kraje.

Ženicha Antona Pompu incident prý velmi mrzí a je to podle něj velká ostuda. "Kluci byli posilnění alkoholem. Tohle se nemělo stát. Budeme se modlit, aby vše dobře dopadlo," řekl. Útočníkům teď za ublížení na zdraví můžou hrozit až tři roky za mřížemi.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: Klatovský Deník

Související

hq720 (1)
Hudba

Jane´s Addiction nedokončili koncert. Zpěvák se na pódiu popral s kytaristou

profimedia-0839898061
Zahraniční

Opozice označila tureckou vládní stranu za teroristy. Poslanci se pak poprali

svatba
Ostatní Ženy

Čtvrtina Američanek nestojí po svatbě o manželovo příjmení

442477179_1204667367482258_1693432373124544444_n
Domácí

Kajínkovi včera skončila podmínka, oslavil to svatbou