pátek 3. května 2024

Roli ve hře Dub bude mít pokaždé jiný herec, který nesmí znát scénář

Městské divadlo Zlín dnes v české premiéře uvede absurdní komedii britského dramatika Tima Crouche Dub. V hlavní roli hypnotizéra se představí Pavel Vacek, úlohu otce ztvární pokažd jiný hostující herec, který nezná scénář a nebyl na žádné zkoušce.

408278628_747495100756514_3130633828427301241_n

Pavel Vacek ve hře ztvární hypnotizéra.
Zdroj: Městské divadlo Zlín

  • Pavel Vacek ve hře ztvární hypnotizéra.
  • Zdroj: Městské divadlo Zlín

Otec ztratí dceru při nehodě, kterou zavinil hypnotizér. Ten po havárii ztratí schopnost sugesce a každé jeho představení je pohromou. Oba muži se setkávají v okamžiku, kdy se otec jako dobrovolník přihlásí na hypnotizérovo vystoupení.

Roli hypnotizéra ztvární Pavel Vacek. „Otce hraje pokaždé jiný herec, který na jeviště přichází, aniž by o hře cokoliv věděl. Neví tak, co říkat a co dělat. Vedle Pavla Vacka se budou střídat jeho kolegové a kolegyně nejen ze Zlína, ale také herci a herečky, které běžně nemáme možnost vidět na zlínském jevišti. Každá repríza bude opravdu jedinečná,“ přibližuje dramaturgyně Katarína Kašpárková Koišová.

Hra Dub sklízí velký úspěch v divadlech po celém světě. Právě proto, že je každé představení jiné, na ni mnoho diváků zajde opakovaně.