neděle 29. září 2024

Robertson vystřelil hattrickem Dallasu výhru

Jason Robertson vstřelil hattrick ve třetím vzájemném utkání finále Západní konference a poslal Dallas do vedení v sérii. Radek Faksa zůstal mezi náhradníky.

Jason Robertson oslavuje hattrick

Jason Robertson oslavuje hattrick
Zdroj: Profimedia

  • Jason Robertson oslavuje hattrick
  • Zdroj: Profimedia

Edmonton měl výbornou první třetinu. Zach Hyman poslal Oilers do vedení, když tečoval střelu Connora McDavida. Za dalších pět minut vedl Edmonton už o dva góly. Kapitán Edmontonu McDavid překonal gólmana Jakea Oettingera z bezprostřední blízkosti. McDavid zaznamenal stý bod v play off.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hráče Dallasu. V 6, minutě vstřelil kontaktní gól Robertson, aby následně stejný hráč za necelé tři minuty vyrovnal, 2:2. V polovině utkání poslal Dallas poprvé do vedení Wyatt Johnston. Minutu před koncem druhé dvacetiminutovky vyrovnal Adam Henrique, který vynechal posledních sedm zápasu kvůli zranění v dolní části těla.

Tohle byl večer Jason Robertsona. Po dvou gólech ve druhé třetině, přidal třetí branku osm minut před závěrečnou sirénou a připsal si první hattrick v play off. Robertson skóroval po deseti zápasech bez zásahu. Dallas stvrdil výhru gólem do prázdné brány. Český útočník Radek Faksa do zápasu nenaskočil a zůstal opět jen v roli náhradníka.

EDMONTON OILERS – DALLAS STARS 3:5 (2:0, 1:3, 0:2)

Stav série: 1:2

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Vrána během utkání s Columbusem
Hokej NHL

Vrána skóroval za Washington, prosadil se i Ivan

Jakub Lauko
Hokej NHL

Lauko v dresu Minnesoty skóroval podruhé v řadě

Hokejisté Ottawy se radují po gólu Jana Jeníka
Hokej NHL

Jeník bojuje o šanci v NHL

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey