pátek 18. října 2024

Říjen na streamu: Zbytek měsíce ve znamení thrillerů a australského Kanclu

I druhá polovina října nabídne zvučné premiéry. Amazon se vytasí s australskou verzí Kanclu, Prima představí Hrdinu a Netflix na konci měsíce opět vystraší.

Anna Kendrick v thrilleru Woman of the Hour

Anna Kendrick v thrilleru Woman of the Hour
Zdroj: Netflix

  • Anna Kendrick v thrilleru Woman of the Hour
  • Zdroj: Netflix

Seriálovou premiéru na druhou polovinu října si přichystala i Prima. Ta hledá náhradu za ukončeného Poldu s Matáskem a tak se 16. října na své platformě prima+ vytasí s krimi Hrdina. „Poručík Hrdina (Jan Nedbal) je neřízená střela, policajt, s jakým je těžké spolupracovat. Přesto se najdou kolegové, kteří se snaží pro něj najít porozumění. Adam se rozhodl hrát nebezpečnou hru, aby dopadl dlouho unikajícího zločince Brejchu. Do funkce však nečekaně nastoupí nová státní zástupkyně Bartošová, která nemá pochopení pro Adamovy nestandardní postupy. Vyšetřování obchodu s bílým masem nabírá obrátky a Adamovi se případ začíná vymykat z rukou,“ zní synopse. Na stanici Prima bude seriál uveden o 23. října.

Na 16. října si přichystal dlouho očekávanou premiéru Apple. Terapie pravdou v hlavní roli s Jasonem Segelem a Harrisonem Fordem byl v lednu 2023 oddychovým úkazem. Takový mix komedie a dramatu se sympatickými postavami a skvěle napsanými dialogy, který výborně využívá střídmou stopáž 35 minut na epizodu, na seriálovém poli dlouho nebyl. Fanoušci na pokračování příběhu ovdovělého terapeuta Jimma (Jason Segel) museli čekat téměř dva roky. Druhá řada opět nabídne deset epizod.

Filmovou premiéru 17. října nasadí Amazon. Akční komedie Brothers vypráví o bratrské dvojici zlodějíčků v podání Joshe Brolina a Petera Dinklage, jejichž poslední lup se jim vymkne z rukou. Ve filmu dále hrají Brendan Fraser a Glenn Close. Kromě zajímavého obsazení by kvalitní podívanou měl zajistit režisér Max Barbakow, autor bravurní komedie Palm Springs.

O den později, 18. října, se na Netflixu objeví thriller Woman of the Hour podle skutečných událostí. „Cheryl Bradshaw (Anna Kendrick), svobodná žena hledající nápadníka v populárním televizním pořadu 70. let, si vybere okouzlujícího mládence Rodneyho Alcalu, aniž by tušila, že za jeho přitažlivou tváří se skrývá smrtící tajemství,“ zní synopse snímku. Kendrick neztvárnila jen hlavní roli, ale poprvé také usedla za kameru.

Dne 18. října má na Amazonu premiéru australský Kancl. The Office: Australia je další variací na oblíbený seriálový koncept, který započal Ricky Gervais v roce 2001 britským originálem. Velmi oblíbená je také americká verze se Stevenem Carellem, která se vysílala v letech 2005 až 2013. Australská verze se odliší tím, že ústřední postavu šéfa ztvární žena.

Mysteriózní sérii Before přinese 25. října Apple. Billy Crystal v ní ztvární dětského psychiatra Eliho, kterému nedávno zemřela manželka. „Eli narazí na problematického kluka, který zřejmě má zlověstné pouto s Eliho minulostí. Eli se mu rozhodne pomoci, jejich mysteriózní pouto se prohlubuje,“ zní popisek. Série nabídne deset 45minutových epizod.

Posledním říjnovým tipem je 25. října horor z dílny Netflixu. Don’t Move pojednává o ženě, které vrah píchne paralyzující látku. Načež se snaží vrahovi utéct ze spárů, dokud se může ještě hýbat. Film zrežírovali tvůrci Adam Schindler a T.J. Cimfel, kteří společně pracovali na hororu V pasti (2015).

Autor: Šimon Mitro

Související

Amazon
Ekonomika

Amazon sází na jadernou energii. Investuje miliardy do modulárních reaktorů

Záběr z filmu Pulp Fiction
Film a TV Kino

Pulp Fiction slaví 30 let. Vrací se do českých kin

Prokletí Salemu
Film a TV Streaming

Říjen na streamu: První polovina měsíce přinese hororovou nadílku

V hlavě 2
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?