sobota 5. října 2024

Říjen na streamu: První polovina měsíce přinese hororovou nadílku

Streamovací služby si na první polovinu října nachystaly předhalloweenskou várku hororů.

Prokletí Salemu

Záběr z filmu Prokletí Salemu
Zdroj: Max

  • Záběr z filmu Prokletí Salemu
  • Zdroj: Max

Nabídka premiér na streamovacích službách na říjen je tak nabitá, že jsem přehled po dlouhé době rozdělili na dvě poloviny. Pro první říjnové dny si Netflix, Disney+ a Max připravili premiéru celovečerního hororu.

Dne 3. října má na Disney+ premiéru snímek Zataj dech se Sarah Paulson v hlavní roli. Na filmu bude zřejmě nejzajímavější prostředí, titul je zasazen do Oklahomy 30. let 20. století. Během prašných bouří začne mít matka od rodiny (Sarah Paulson) dojem, že její rodinu ohrožuje zlověstné nadpřirozeno.

V totožný den, 3. října, si odbyde na Maxu premiéru Prokletí Salemu podle předlohy Stephena Kinga. „Spisovatel (Lewis Pullman) se vrací do svého domova, kde hledá inspiraci pro svou další knihu, a zjišťuje, že jeho rodný dům se stal kořistí krvežíznivého upíra,“ zní synopse snímku. O režii se postaral autor Annabelle 3 Gary Dauberman.

V pátek, 4. října, se na Netflixu objeví pokračování španělského nechutného hitu Díra z roku 2019. Po pěti letech se tak diváci ve snímku Díra 2 vrátí do vězení, kde se nají jen ti v horních patrech a zbylí živoří. „Záhadná postava nastolí v Díře nový řád, ale nezavděčí se tím zdaleka všem,“ zní synopse. K látce se vrátil autor prvního dílu Galder Gaztelu-Urrutia.

S děsivou podívanou ještě nekončíme. Dne 10. října si na Maxu odbyde premiéru i mysteriózní thriller s hororovými prvky Caddo Lake s Dylanem O'Brienem v hlavní roli. „Když osmiletá dívka záhadně zmizí, řada minulých úmrtí a zmizení do sebe začne zapadat a navždy změní historii jedné zničené rodiny,“ zní popis snímku.

Strašidelnou podívanou utne 11. října romantické drama Planeta osamělých srdcí z dílny Netflixu. „Osamělá spisovatelka (Laura Dern) přijíždí na prestižní pobyt v Markou a doufá, že exotické prostředí odemkne její spisovatelský blok. Setká se zde s mladým zadaným mužem (Liam Hemsworth). Známost přeroste v opojný milostný vztah,“ zní popis snímku.

Nejambicióznější premiéru si v první polovině října přichystal Apple. Dne 11. října si odbyde premiéru Dokonalý cizinec od oscarového režiséra Alfonso Cuaróna. Thrillerová série bude mít sedm dílů, z nichž první dva budou uvedeny 11. října a zbylé v týdenních odstupech. „U postele novinářky (Cate Blanchett), jejíž kariéra je postavená na odhalování poklesků ostatních, se objeví fascinující román. Zachvátí ji hrůza, když zjistí, že je hlavní postavou dlouho zapomenutého příběhu. Příběhu, který odhaluje její nejtemnější tajemství,“ zní oficiální synopse. Kromě Blanchett v sérii hraje Sacha Baron Cohen.

Autor: Šimon Mitro

Související

Joker: Folie à Deux
Film a TV Kino

Říjen v kinech: Zatančí Joker i Venom

V hlavě 2
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

sleodvání
Světové dny Streaming

Den Binge-watchingu

Brad Pitt a George Clooney ve filmu Wolfs
Film a TV Streaming

Září na streamu: Batmanovský Tučňák a Stallone jako Král Tulsy